Initiatieven voor Oekraïense vluchtelingen

Er gebeurt veel rond de hulp en begeleiding van Oekraïners in Nederland. Eind juli 2022 hadden ruim 24.000 Oekraïense vluchtelingen werk gevonden in Nederland. Op deze pagina vind je een overzicht van projecten en initiatieven op het gebied van (vrijwilligers)werk, opleiding en taal voor Oekraïners.

Ken je een interessant initiatief voor dit overzicht? Dit kan door het formulier in te vullen .

Veld met zonnebloemen

Refugee Help

RefugeeHelp is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen. Je vindt hier informatie over veiligheid, zorg, wonen, juridische hulp, onderwijs, werk, activiteiten en huisdieren.

Meer informatie op refugeehelp.nl


Randstad Uitzendbureau - working in the netherlands as a refugee

Randstad is een Nederlands uitzendbureau dat met een groot netwerk en op grote schaal werkt. Om een baan te krijgen via deze organisatie moet men Engels, Nederlands of Duits kunnen spreken.

Lees verder op de website van Randstad


Olympia

Olympia is een organisatie voor werkzoekenden en werkgevers. Olympia Werkvertrouwen is aangesloten bij de Dutch Council for Refugees en heeft twee Oekraïense medewerkers in dienst genomen om vluchtelingen zo goed mogelijk te begeleiden naar en tijdens werk. Samen met onze opdrachtgevers bekijken we de mogelijkheden voor een vluchteling om aan het werk te gaan.

Naar Olympia


JG Flex Reqruitment

JG Flex Recruitment heeft meerdere jaren ervaring binnen de uitzend- en detacheringswereld. Op hun website banenvooroekrainers vindt je vraag en aanbod van werk voor Oekraïners.

Ga naar de website banenvooroekrainers.nl


Doorzaam 

Doorzaam ondersteunt met praktische informatie, instrumenten, producten, vergoedingen en activiteiten uitzendkrachten, uitzendorganisaties en opdrachtgevers, zodat zij zelf kunnen werken aan de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten. 
Speciaal voor vluchtelingen en statushouders is er het Ondersteuningsbudget voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het budget van €1000 is breed inzetbaar voor wat nodig is om de als uitzendkracht werkende vluchteling (uit Oekraïne) of statushouder te ondersteunen om gezond, veilig en vaardig aan het werk te zijn.

Lees verder op de website van Doorzaam


Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam

Op deze website van de gemeenten uit de regio Groot-Amsterdam vind je informatie over werk, waar je op moet letten én wat je nodig hebt om met een gerust hart aan de slag te kunnen.

Ga door naar de website van Werkcentrum Groot-Amsterdam