SER-Thema

Diversiteitsportaal

Welkom bij het SER diversiteitsportaal – een portaal voor en door bedrijven. De SER ondersteunt bedrijven bij het werken aan meer diversiteit in de top en subtop. Dit portaal is in ontwikkeling. Hier vind je al wel informatie over de wet ‘ingroeiquotum en streefcijfers’ die sinds 2022 geldt. Ook vind je handreikingen en voorbeelden voor het opstellen van streefcijfers en plannen van aanpak.

Wet ingroeiquotum en streefcijfers

Bekijk de video

Rapporteren in 2023

Het SER Diversiteitsportaal is op 31 januari geopend. Dat betekent dat grote vennootschappen kunnen gaan rapporteren over streefcijfers en de man-vrouwverhouding in de (sub)top over boekjaar 2022 (verplicht) en 2021 (vrijwillig). Voor het afronden en indienen van de rapportage hebben bedrijven tien maanden de tijd. De rapportage sluit op 31 oktober 2023.

Contact

Heb je vragen over de wet ‘ingroeiquotum en streefcijfers’ en de daaruit voortvloeiende verplichtingen voor bedrijven?

Bij de helpdesk diversiteitsportaal kun je terecht met vragen. De helpdesk is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur via telefoonnummer: 070 - 2002 532. Vergeet niet onze pagina met veelgestelde vragen te raadplegen voordat je belt of mailt.