OCW-minister Dijkgraaf in gesprek met HEMA CEO over diversiteitsambities

27-09-2023

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf heeft vandaag een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van HEMA om te praten over diversiteit.

Geen tijd voor vertraging

26-09-2023

Het kabinet is demissionair, maar het parlement is dat niet. Dat zagen we bij de Algemene Politieke Beschouwingen. De Tweede Kamer liet zijn invloed op de begroting gelden en nam al een voorschot op de opdracht voor een nieuw kabinet.

Podcastaflevering 4: diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt

25-09-2023

In de vierde aflevering van de SER Podcast Impact in de Polder duikt Marnix in het thema diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt: hoe zorgen we ervoor dat mensen een eerlijke kans krijgen en niet op basis van naam, kleur of andere aspecten worden buitengesloten?

Terugblik op recente Topvrouw-benoemingen: “Ik ben trots om als vrouw (met een gezin) te laten zien dat je met ambitie de top kunt bereiken”

25-09-2023

De afgelopen tijd werden weer vele mooie benoemingen bekendgemaakt van topvrouwen uit de SER Topvrouwen-database. Wat betekent deze nieuwe aanstelling voor de topvrouwen in kwestie en welke weg hebben zij hiernaartoe bewandeld? We lichten hieronder een aantal van deze ervaringen uit.

Wat is waar? Desinformatie op het internet

21-09-2023

We krijgen dagelijks grote hoeveelheden informatie voorgeschoteld via online kanalen, waarbij actualiteiten elkaar razendsnel opvolgen. Door de overvloed aan nieuwsberichten wordt het lastiger om te weten wat echt is en wat niet. Soms kan er sprake zijn van desinformatie. Met de komst van nieuwe technologieën, zoals ChatGPT, wordt het herkennen van desinformatie steeds moeilijker. Deze ontwikkeling kan grote impact hebben op onze samenleving.

Monitor Charter Diversiteit 2022

19-09-2023

Jaarlijks onderzoekt bureau Regioplan in opdracht van de SER de inzet en resultaten van het beleid op het gebied van diversiteit en inclusie bij de ondertekenaars van het Charter Diversiteit. Dit rapport heeft betrekking op de monitoring van het Charter in 2022.

‘De ambitie moet vooral niet te bescheiden zijn’

19-09-2023

Op 12 september ontmoetten leiders van bedrijven uit de financiële sector die succesvol diverser willen worden elkaar bij de SER. Tijdens een dialoogsessie wisselden ze kennis en ervaring uit. SER Topvrouwen sprak kort voor de sessie met deelnemers Saskia Hovers (NIBC Bank) en Richard Weurding (Verbond van Verzekeraars) over hun uitdagingen en best practices. “Ambities formuleren en rapporteren, betekent beter sturen.”

Overheid, geef sociale innovatie een duwtje in de rug

15-09-2023

De Tweede Kamerleden Kathmann (PvdA), van Weyenberg (D66), De Kort (VVD) en De Jong (D66) vroegen wat de overheid kan doen om sociale innovatie vooruit te helpen. Op 14 september spraken de Kamerleden met een SER delegatie over het advies “Naar verdere succesvolle toepassing van sociale innovatie”.

Minister van Gennip (SZW) in gesprek met vertegenwoordigers van SER JP over werk en de impact van de arbeidsmarktplannen voor jongeren

15-09-2023

Op 7 september waren vertegenwoordigers van het SER Jongerenplatform in gesprek met Minister van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over de impact van de arbeidsmarktplannen voor Jongeren. Vanuit het SER Jongerenplatform was er een leuke en gemixte club van vertegenwoordigers aanwezig: Kimberley Snijders (NJR), Elisa Weehuizen (LSVb), Rafke Hagenaars (LAKS), Yasmin Ait Abderrahman (FNV Young & United) en Ruben Smit (AWVN). Daarnaast waren er nog twee jongeren uitgenodigd door de minister. Na een korte introductie van de minister gingen de aanwezigen in gesprek over verschillende facetten van het arbeidsmarktpakket. Namens SER Jongerenplatform vertelt Ruben meer over zijn indruk van het gesprek.

Laten we samen de welvaartstaart vergroten

12-09-2023

De polder is er om consensus te vinden. Dat is iets heel anders dan het sluiten compromissen, betoogt Alexander van der Vooren, Programmaleider Duurzaam en inclusief ondernemen bij de SER. Lees hieronder zijn visie op het vergroten van de ‘welvaartstaart’.