Eveline Nales (Wageningen Universiteit) winnaar SER-Scriptieprijs 2024

20-06-2024

Eveline Nales (Wageningen Universiteit, master Environmental sciences)) heeft met haar masterscriptie 'Revitalizing Denim: Investigating the desirability of using high recycled proportions in Jeans production. An application of True Cost Accounting in the textile industry’ de SER-Scriptieprijs 2024 gewonnen. Zij ontvangt daarvoor een bedrag van 2000 euro

SER stelt werkagenda 2024-2026 vast

20-06-2024

De SER heeft tijdens de raadvergadering op 20 juni zijn werkagenda 2024-2026 vastgesteld.

Betekenisvol innovatief ondernemen: het nieuwe normaal

18-06-2024

Bij grote transitievraagstukken spelen bedrijven een cruciale rol. De kracht van ondernemers is dat zij in mogelijkheden en kansen denken. Hoe groter de uitdagingen, hoe sterker de prikkel tot innovatie en oplossingen.

Praktische tools voor duurzame ontwikkeling met SBCM

18-06-2024

SBCM staat klaar voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om passend werk te vinden en te behouden. Voor velen is een betaalde baan met goede kansen en vooruitzichten een belangrijke stap naar stabiliteit. Om dit te realiseren, biedt SBCM diverse praktische leermiddelen voor zowel werkenden als werkzoekenden, zodat zij zich continu kunnen ontwikkelen.

Hoe voer je het gesprek over strategische onderwerpen in je organisatie?

12-06-2024

Of het nu gaat om de energietransitie, de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, geopolitieke verschuivingen of digitalisering: vroeg of laat zul je als organisatie actie moeten ondernemen bij één of meer van deze strategische onderwerpen. Medezeggenschap kan hier een belangrijke rol bij spelen. Het gesprek over deze ontwikkelingen aangaan kan een uitdaging zijn. In de handreiking 'Toekomstgerichte medezeggenschap' vind je tips hoe je strategische onderwerpen binnen jouw organisatie op de agenda zet.

'Ook feestdagen die niet in de cao staan, kun jij bij ons vieren'

11-06-2024

Niet langer moeilijk doen over feestdagen die niet opgenomen zijn in de collectieve arbeidsovereenkomst, dat is het credo van Schiphol. Ook Eid al-Fitr (Suikerfeest), Internationale Vrouwendag of de Pride vallen onder de arbeidsvoorwaarden. Zegt het voort, betoogt senior HR business partner Peggy van Bochove: “Met deze diversiteitsuren benadrukken we dat we een afspiegeling van de maatschappij zijn.”

SER Raadsvergadering: SER Jongerenplatform presenteert hernieuwde visie en strategie op versterkte betrokkenheid van jongeren

05-06-2024

Tijdens de raadsvergadering van de Sociaal-Economische Raad (SER) op donderdag 23 mei, stond het SER Jongerenplatform (SER JP) centraal. Onder leiding van Ruben Smit, bestuurslid van Jong AWVN en lid van SER JP, presenteerde het platform de hernieuwde visie en strategie om de betrokkenheid van jongeren in sociaaleconomische beleidsvorming te versterken.

Or-verkiezingen: wat zijn de spelregels?

05-06-2024

Vóór elke nieuwe zittingstermijn moeten er or-verkiezingen plaatsvinden. Het uitgangspunt is dat de verkiezingen eerlijk verlopen en alle kandidaten evenveel tijd krijgen om zich te profileren. De procedure leidt in de praktijk soms tot verwarring. Hoe zit het precies?

Nieuw SLIM-aanvraagtijdvak geopend voor samenwerkingsverbanden en grootbedrijven

05-06-2024

Vanaf 3 juni 2024 is een nieuw aanvraagtijdvak voor de SLIM-regeling geopend, speciaal gericht op samenwerkingsverbanden en grootbedrijven in de landbouw, horeca en recreatiesector. Deze aanvraagperiode loopt tot en met 31 juli 2024, 17:00 uur.
De SLIM-subsidie is ontworpen om jou als ondernemer te ondersteunen bij het bevorderen van een leercultuur binnen jouw organisatie, wat bijdraagt aan de continue ontwikkeling en inzetbaarheid van je werknemers.

‘Maak het verlofstelsel begrijpelijk en toekomstbestendig’

04-06-2024

Het raakt een maatschappelijke snaar, het SER-advies voor een eenvoudiger en eerlijker verlofstelsel; het krijgt verrassend veel aandacht in de media. Tot tevredenheid van voormalig kroonlid Nicolette van Gestel, voorzitter van de commissie die het advies voorbereidde. Waarom is herziening van het verlofstelsel hard nodig?