SER-Thema

Arbo

Goede arbeidsomstandigheden zijn belangrijke voorwaarden voor gezond en veilig werken. Bij het SER Arboplatform kun je terecht als werkgever, werknemer of arboprofessional voor advies, kennis en inspirerende voorbeelden.

Overzicht dossiers

Advies reshoring in de maakindustrie

De dossiers bieden per arbo-onderwerp van de SER praktische informatie en maatregelen om arbo-beleid op te zetten binnen jouw organisatie.

Dit staat er in de Arbowet en zo pas je ‘m toe

Vrouw in bakkerswinkel voor de toonbank

Werkgevers zijn verplicht te zorgen voor een veilige en gezonde werkplek. Lees hoe je dat doet en wat de aandachtspunten zijn voor goed arbobeleid.

Grenswaarden gevaarlijke stoffen

Verfspuiter

Wanneer ben je beschermd tegen gevaarlijke stoffen op het werk en hoe worden grenswaarden bepaald?

Aanmelden nieuwsupdate

Blijf op de hoogte van wat de SER doet voor gezond en veilig werken.

Neem contact met ons op

Loop je ergens tegen aan op het gebied van arbo? Stel een vraag.

Veelgestelde vragen

Het SER Arboplatform heeft de belangrijkste vragen over bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen, fysieke belasting en COVID-19 verzameld.

Handreiking COVID-19

Medewerker supermarkt met hesje met waarschuwingstekst om afstand te houden

Werkgeversorganisaties en vakcentrales zien dit als een goede manier om het risico op besmetting met het coronavirus binnen bedrijven tegen te gaan.

Dossier Hybride werken

Langdurig zitten is ongezond en onproductiefSinds het begin van de coronapandemie wordt veel thuisgewerkt. Vanaf medio september 2021 is het advies van het kabinet: “Werk thuis als het kan en op kantoor als het nodig is.”  

Advies Biomonitoring en sensoring

Advies en verkenning biomonitoring en sensoring

In dit SER-rapport staan biomonitoring en sensoring in relatie tot gezondheid en privacy, en tot gevaarlijke stoffen, op de werkvloer centraal.