Refugee Team

Refugee Team ondersteunt vluchtelingen bij hun integratie en zorgen ervoor dat zij zélf de regie kunnen nemen in het opbouwen van een toekomst in Nederland. Van een vliegende start van hun inburgeringstraject tot aan een goede passende baan.

Lid voor het leven

Refugee Team biedt een plek waar vluchtelingen vanaf dag één meedoen, de taal oefenen en een netwerk opbouwen. Dit doen zij via actieve workshops en vrijwilligerswerk, het programma Video Vrienden en andere activiteiten. Naast dit kunnen ze altijd binnenkomen voor een vraag of een praatje want bij Refugee Team zijn ze lid voor het leven.

Door samen actief aan de slag te gaan, kan Refugee Team een passend programma bieden waarbij iemand zo snel mogelijk deelneemt aan de Nederlandse samenleving.

Refugee team heeft een vernieuwend inburgeringsprogramma, begeleidt statushouders naar (vrijwilligers)werk of een opleiding en adviseren gemeenten op het gebied van inburgering en integratie. Ook worden er workshops en trainingen over integratie in Nederland en diversiteit op de werkvloer gegeven.

Stap naar werk

Op dit moment werkt Refugee Team in Regio Hart van Brabant, Eindhoven en Breda. In 2021 kreeg Refugee Team 210 nieuwe teamleden en begeleidden ze 79 teamleden naar duurzaam werk. 2021 was ook het jaar waarin 161 deelnemers begonnen zijn met een vliegende start van hun inburgering. En het jaar waarin 1200 Video Vrienden wekelijks videobellen over diverse thema's. Wil jij ook Video Vriend worden of ben je nieuwsgierig wat het inhoudt? Neem eens een kijkje hier: Word Video Vriend! - Refugee Team.

Meer informatie over dit initiatief (website Refugee Team)

Contact

Martijn Berghman
06 - 275 563 66
info@refugeeteam.nl