E-learnings voor statushouders

Op WERK-portal.nl staan programma’s over werk zoeken en aan het werk zijn in Nederland.

Doel

De e-learnings in de WERK-portal.nl bieden niet alleen meerwaarde voor werknemers en werkzoekenden. Werkgevers kunnen de WERK-portal.nl inzetten om hun medewerkers te helpen ontwikkelen. Denk daarbij aan het verbeteren van hun communicatieve vaardigheden, het naleven van veiligheidsregels, of het aanleren van de Nederlandse taal.

Programma's

De programma’s richten zich op werknemers en werkzoekenden zonder startkwalificatie. Ook zijn er programma’s waarmee statushouders kunnen oefenen met de Nederlandse taal. De e-learnings kunnen gratis gebruikt worden. Recent zijn er nieuwe programma’s toegevoegd aan de WERK-portal.nl die zich richten op statushouders/anderstaligen. Het gaat om de programma’s Vaktaal (modules voor 6 sectoren) en Inburgering (3 modules).

Resultaten en toekomstperspectief

Alle programma’s zijn voor iedereen gratis te gebruiken op de WERK-portal.nl. WERK-portal werkt hierdoor niet met bedrijfslicenties. Het nadeel is dat het onbekend is hoeveel en welke organisaties hier gebruik van maken. Door monitoring is wel duidelijk dat het gebruik nog steeds toeneemt.

WERK-portal.nl brengt de website en de programma’s steeds onder de aandacht via onze communicatiekanalen. Ook hebben licentiehouders van Oefenen.nl en Educentre de mogelijkheid om de programma’s in deze licentie te laten opnemen. Ook bedrijven met een eigen leeromgeving kunnen via een API-koppeling de programma’s in de eigen leeromgeving laten opnemen. Op deze manier wordt het bereik vergroot.

In juni is in samenwerking met Oefenen.nl een online sessie georganiseerd waarbij 2 sociale werkbedrijven hebben verteld, hoe zij de online programma’s inzetten voor statushouders. Zie verder op de website van oefenen.nl

Meer informatie over dit project (WERK-portal).

Bekijk een promotiefilmpje.

Contact

werkportal@sbcm.nl