De Werkclub helpt vluchtelingen duurzaam aan het werk

Bij de Werkclub krijgen voormalig vluchtelingen & nieuwe Nederlanders training en coaching op weg naar een passende baan of studie.

Deelnemers krijgen bij de Werkclub intensieve begeleiding. Ze krijgen onder andere training in werknemersvaardigheden, Nederlandse omgangsnormen en communicatie op de werkvloer, nog voordat ze starten met hun eerste baan. Daarna biedt de Werkclub tot 5 jaar aanvullende begeleiding, óók op de werkvloer. Tijdens die aanvullende begeleiding krijgen deelnemers extra training en handvatten om hun loopbaan vorm te geven. Zo kunnen ze snel verder groeien en carrière maken in Nederland: ‘Van startbaan, naar hartbaan!’

Wat biedt De Werkclub

  • Begeleiding naar een passende baan of opleiding
  • Training en workshops door ervaren trainers, gericht op werk
  • Kennis over Nederland + tot 5 jaar aanvullende coaching
  • Een jobcoach van de Werkclub ondersteunt op het werk
  • Online 24×7 verder leren om taal en skills te oefenen
  • Een persoonlijke coach (“carrièrecoach” expert uit het werkveld of een taalmaatje)

De Werkclub helpt nieuwe Nederlanders duurzaam aan het werk, want alleen duurzame plaatsing bevordert integratie, bespaart gemeenten uitkeringskosten én biedt een structurele oplossing voor het toenemende personeelstekort. De Werkclub is momenteel gevestigd in de Drechtsteden, Rotterdam, Eindhoven en de IJsselgemeenten. Er wordt samengewerkt met gemeenten Rotterdam, Eindhoven en IJsselgemeenten en verschillende fondsen zoals Rabobank Foundation en DOEN.

Resultaten en toekomstperspectief

Er komt binnenkort een onderzoek uit in opdracht van het ministerie van SZW door APE Significant met concrete resultaten. Zo lang Nieuwe Nederlanders het moeilijk hebben om de slag naar de arbeidsmarkt te maken en door te groeien van startbaan naar hartbaan, gaan De Werkclub door!

Meer informatie over dit project (website De Werkclub)

Contact

info@werkclub.nl