Hoe krijgen we grip op burn-outklachten?

22-01-2021

Met een brede maatschappelijke samenwerking van diverse partijen probeert demissionair staatssecretaris Bas van ’t Wout meer grip te krijgen op burn-outklachten. Het doel is om het al jaren stijgend aantal werkenden met burn-outklachten te keren met een effectieve aanpak.

Leven Lang Ontwikkelen heeft Integrale aanpak nodig

22-01-2021

‘We moeten samen zorgen voor een integrale aanpak om iedereen die dat nodig heeft te kunnen helpen om de brug over te kunnen steken naar nieuw werk en vaardigheden blijvend te kunnen ontwikkelen’.
Dat zei Mariette Hamer donderdag 21 januari in haar inleiding tijdens de technische briefing over Leven Lang Ontwikkelen in de Tweede Kamer Commissie SZW.

Waarom is langdurig zitten ongezond en onproductief?

21-01-2021

Langdurig zitten is slecht voor je gezondheid met als gevolg een verhoogde kans op ziekteverzuim en daardoor minder productiviteit. Even zitten kan heel fijn zijn. Het vermindert stress en helpt je lichaam te herstellen van bijvoorbeeld een sportieve inspanning. Toch is ons lichaam niet gemaakt voor een zittend bestaan.

Circulaire economie op kantelpunt

21-01-2021

Om de kabinetsdoelen voor een circulaire economie te halen moet de urgentie hoger en de slagkracht van maatregelen groter.

Koningin Máxima en Mariëtte Hamer brengen virtueel werkbezoek over arbeidsmarktmobiliteit

20-01-2021

SER-voorzitter Mariëtte Hamer en Hare Majesteit Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap (Comité), brachten woensdag 20 januari 2021 een virtueel werkbezoek aan Station 88 het Huis voor Ondernemerschap en Innovatie in Tilburg.

Oud-werkgeversvoorzitter Hans de Boer overleden

18-01-2021

Hans de Boer, oud voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW en oud vice-voorzitter van de Sociaal-Economische Raad is op 18 januari 2021 overleden. Hij overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding op een veel te jonge leeftijd van 66 jaar.

Minister en Tweede Kamer positief over rapport Platformeconomie

14-01-2021

De platformeconomie biedt kansen op werkgelegenheid, comfort en gemak voor consumenten, en de kans voor Nederland om een knooppunt van data te worden in Europa en de wereld.

Thuiswerken in coronacrisis

12-01-2021

Op 23 september 2020 organiseerde de SER een webinar over thuiswerken. Naar aanleiding van dit webinar is een rapport gemaakt. Bedrijven en organisaties kunnen hiermee hun beleid voor thuiswerken maken. Wil je weten wat de effecten van thuiswerken zijn?

De ondernemingsraad en gevaarlijke stoffen – praktische handreikingen

12-01-2021

Ook in deze tijd is het van belang dat er veilig wordt gewerkt met stoffen die kunnen exploderen, tot huidklachten kunnen leiden of kankerverwekkend kunnen zijn.

Oud-bestuurslid Kees van Lede overleden

24-12-2020

Op 22 december overleed Kees van Lede op 78 jarige leeftijd. Als voorzitter van werkgeversvereniging VNO was hij van 1984 tot en met april 1991 lid van het dagelijks bestuur van de SER.