Actie-agenda Leven Lang Ontwikkelen

Bouw je mee aan een sterke, positieve leercultuur zodat mensen kunnen blijven leren en zichzelf ontwikkelen, een leven lang?

De wereld om ons heen verandert snel. Technologie verandert ons leven en werken. De coronacrisis heeft een grote impact. Er zijn maatschappelijke uitdagingen zoals tekorten op de arbeidsmarkt en de energietransitie. Dat biedt kansen, maar stelt het aanpassingsvermogen van mensen én organisaties op de proef. Iedereen moet zich blijven ontwikkelen zodat we de uitdagingen van de toekomst aan kunnen. Daarom is de SER door het kabinet gevraagd een actie-agenda op te zetten voor een positieve leercultuur. Deze actie-agenda, Leven Lang Ontwikkelen, pakken we graag samen met jou op.

Waar staat de actie-agenda Leven Lang Ontwikkelen voor?

  • De SER verzamelt en toont goede voorbeelden van plekken waar leren al vanzelfsprekend is. Daarmee kunnen anderen zich laten inspireren en kunnen nieuwe samenwerkingen ontstaan.
  • We adviseren over mogelijkheden in de wet- en regelgeving. Ook verzamelen we kansen en problemen die we bespreken met vertegenwoordigers van landelijke organisaties en beleidsmakers.
  • We brengen mensen met elkaar in contact en helpen om kennis uit te wisselen. Op de pagina Sectoraal en regionaal netwerk is inzichtelijk wat er in regio’s en sectoren gebeurt om een positieve en vanzelfsprekende leercultuur te stimuleren. Ook delen we publicaties.
  • Blijf op de hoogte van wat de SER doet voor leven lang ontwikkelen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en word lid van de Linkedin-groep.

Voortgangsrapportage Actie-agenda 2022

Deze voortgangsrapportage laat zien hoe Nederland ervoor staat op het gebied van LLO.

Monitor Leercultuur

Met de Monitor Leercultuur brengen de SER en TNO de leercultuur in Nederland in kaart.

Duurzame inzetbaarheid

Tot je pensioen gezond, gelukkig en bekwaam aan het werk; daar gaat het om bij duurzame inzetbaarheid. Lees waar je op moet letten om dit mogelijk te maken.

Actie-agenda Leven Lang Ontwikkelen © Shutterstock