Actie-agenda Leven Lang Ontwikkelen

Bouw je mee aan een sterke, positieve leercultuur zodat mensen kunnen blijven leren en zichzelf ontwikkelen, een leven lang?

De wereld om ons heen verandert snel. Technologie verandert ons leven en werken. De coronacrisis heeft een grote impact. Er zijn maatschappelijke uitdagingen zoals tekorten op de arbeidsmarkt en de energietransitie. Dat biedt kansen, maar stelt het aanpassingsvermogen van mensen én organisaties op de proef. Iedereen moet zich blijven ontwikkelen zodat we de uitdagingen van de toekomst aan kunnen. Daarom is de SER door het kabinet gevraagd een actie-agenda op te zetten voor een positieve leercultuur. Deze actie-agenda, Leven Lang Ontwikkelen, pakken we graag samen met jou op.

Waar staat de actie-agenda Leven Lang Ontwikkelen voor?

  • De SER verzamelt en toont goede voorbeelden van plekken waar leren al vanzelfsprekend is. Daarmee kunnen anderen zich laten inspireren en kunnen nieuwe samenwerkingen ontstaan.
  • We adviseren over mogelijkheden in de wet- en regelgeving. Ook verzamelen we kansen en problemen die we bespreken met vertegenwoordigers van landelijke organisaties en beleidsmakers.
  • We brengen mensen met elkaar in contact en helpen om kennis uit te wisselen. Dat doen we door bijeenkomsten te organiseren en een online community te vormen.

Voorbeelden van leven lang ontwikkelen

Door ervaringen te delen en elkaar te inspireren komen we verder. Bekijk goede voorbeelden van leven lang ontwikkelen.

Ruimte in de regels

Welke mogelijkheden bieden de wet- en regelgeving om met leven lang ontwikkelen aan de slag te gaan?

Kennisbank

Bekijk interessante achtergrondinformatie en ontdek welke bijeenkomsten er binnenkort worden georganiseerd.

Actie-agenda Leven Lang Ontwikkelen © Shutterstock