Actie-agenda Leven Lang Ontwikkelen

Bouw je mee aan een sterke, positieve leercultuur zodat mensen kunnen blijven leren en zichzelf ontwikkelen, een leven lang?

De wereld om ons heen verandert snel. Technologie verandert ons leven en werken. De coronacrisis heeft een grote impact. Er zijn maatschappelijke uitdagingen zoals tekorten op de arbeidsmarkt en de energietransitie. Dat biedt kansen, maar stelt het aanpassingsvermogen van mensen én organisaties op de proef. Iedereen moet zich blijven ontwikkelen zodat we de uitdagingen van de toekomst aan kunnen. Daarom is de SER door het kabinet gevraagd een actie-agenda op te zetten voor een positieve leercultuur. Deze actie-agenda, Leven Lang Ontwikkelen, pakken we graag samen met jou op.

Waar staat de actie-agenda Leven Lang Ontwikkelen voor?

  • De SER verzamelt en toont goede voorbeelden van plekken waar leren al vanzelfsprekend is. Daarmee kunnen anderen zich laten inspireren en kunnen nieuwe samenwerkingen ontstaan.
  • We adviseren over mogelijkheden in de wet- en regelgeving. Ook verzamelen we kansen en problemen die we bespreken met vertegenwoordigers van landelijke organisaties en beleidsmakers.
  • We brengen mensen met elkaar in contact en helpen om kennis uit te wisselen. Dat doen we door bijeenkomsten te organiseren en publicaties te delen.

Voorbeelden van leven lang ontwikkelen

Door ervaringen te delen en elkaar te inspireren komen we verder. Bekijk goede voorbeelden van leven lang ontwikkelen.

Ruimte in de regels

Welke mogelijkheden bieden de wet- en regelgeving om met leven lang ontwikkelen aan de slag te gaan?

Kalender

Ontdek welke bijeenkomsten rond leven lang ontwikkelen er binnenkort worden georganiseerd.

Bekijk de voortgangsrapportage 2022

Duurzame inzetbaarheid

Fabriekmedewerker met veiligheidskleding voor stellage

Tot je pensioen gezond, gelukkig en bekwaam aan het werk; daar gaat het om bij duurzame inzetbaarheid. Lees waar je op moet letten om dit mogelijk te maken.

Actie-agenda Leven Lang Ontwikkelen © Shutterstock