Nieuwsoverzicht Leven Lang Ontwikkelen

Een overzicht van recente nieuwsberichten over het thema Leven Lang Ontwikkelen.

Praktijkverhaal: kunstmatige intelligentie als re-integratiebaan

13-04-2021

Mediabedrijven willen meer doen met kunstmatige intelligentie; mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoeken een ingang naar werk. Partijen in de Gooi en Vechtstreek combineren die behoeften in één project, waarbij werkzoekenden onder andere videobeelden labelen. De start is veelbelovend.

Plenaire sessie Ontwikkeling Telt Festival: samenwerking onmisbaar

07-04-2021

Mensen verder helpen, of het nu gaat om betere taalvaardigheid of om kennis en vaardigheden op de werkvloer. Om dat te kunnen bereiken is samenwerken een must. Het thema samenwerken staat op 21 april centraal in de plenaire sessie van het Ontwikkeling Telt Festival, met onder andere SER-voorzitter Mariëtte Hamer. Meld je aan voor deze of andere sessies, van 20 t/m 22 april 2021.

Van-werk-naar-werk via De Vakbeweging

06-04-2021

Wie door de coronacrisis zijn baan verloren is of dreigt te verliezen, kan begeleiding naar nieuwe werk krijgen via De Vakbeweging van FNV en CNV. Het van-werk-naar-werk-initiatief ondersteunt onder andere met een loopbaantraject.

Tijdelijke regeling crisisdienstverlening COVID-19

05-04-2021

Als onderdeel van het sociaal pakket stelt het kabinet tijdelijk aanvullende crisisdienstverlening beschikbaar. Met deze regeling kunnen mensen die door de coronacrisis geen werk meer hebben, geholpen worden aan een baan. Hierbij is bijzondere aandacht voor jongeren, mensen uit de banenafspraak en zelfstandige ondernemers.

Leerwerktraject helpt statushouders aan baan in energiesector

22-03-2021

De energietransitie kampt met een fors tekort aan vakmensen. Hoogopgeleide asielzoekers met een technische achtergrond komen vaak lastig aan het werk. Om het tij te keren startten onder andere de HAN en SEECE een leerwerktraject in de energiesector. De pilot is een succes. Hoe hebben zij dit aangepakt?

Aanpak laaggeletterdheid cruciaal in coronaherstelfase

19-03-2021

SER-voorzitter Mariëtte Hamer en Geke van Velzen (Stichting Lezen en Schrijven) boden op 11 maart een pamflet aan over de aanpak van laaggeletterdheid aan demissionair minister Wouter Koolmees (SZW). Het pamflet bevat concrete maatregelen waar een volgend kabinet direct mee aan de slag kan.

Ontwikkeling Telt Festival: schrijf je in!

10-03-2021

Ben jij een professional of vrijwilliger die zich inzet op het gebied van leven lang ontwikkelen en/of laaggeletterdheid? Op 20, 21 en 22 april 2021 vindt het Ontwikkeling Telt Festival plaats. Meld je nu aan en neem deel aan het inspirerende programma.

HackYourFuture stimuleert talentontwikkeling voor ICT-bedrijven in het mkb

09-03-2021

In en rond Flevoland en Deventer is een nijpend tekort aan ict’ers die kunnen omgaan met nieuwe technologieën en complexe klantvragen. Waar grote bedrijven kunnen investeren in nieuw personeel is dit voor mkb-bedrijven lastiger. Vijf regionale ICT-bedrijven en twee kennisinstellingen besloten de handen ineen te slaan.

NL Leert Door nu met inzet van sectoraal maatwerk

08-03-2021

Vanaf 15 maart is de subsidieregeling voor sectorale samenwerkingsverbanden van werkgevers-, werknemersorganisaties en andere betrokken partijen beschikbaar. Hiermee kunnen zij binnen sectoren ondersteuning bieden voor het behouden van werk en het vinden van ander werk door het kosteloos aanbieden van ontwikkeladviezen, begeleiding naar werk, scholing en EVC-procedures.

RegioPlus lanceert geactualiseerde subsidiewijzer zorg en welzijn

08-03-2021

De subsidiewijzer van RegioPlus, een samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, is geactualiseerd en nu ook beschikbaar als online tool. In de subsidiewijzer zijn verschillende landelijke regelingen voor zorg en welzijn makkelijk terug te vinden onder zes thema’s.