Nieuwsoverzicht Leven Lang Ontwikkelen

Een overzicht van recente nieuwsberichten over het thema Leven Lang Ontwikkelen.

Hoe Rotterdamse jongeren ervoor gaan in de bouw, dankzij vertrouwen

19-10-2021

Met het project Nieuwe Energie voor de Bouw reiken bedrijfsleven, onderwijs en overheid jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de hand. Met behoud van uitkering krijgen ze een mix van onderwijs en werk aangeboden. “Hét moment dat ik gemotiveerd raakte, was dat Ger Wolfs me een compliment gaf.”

Nieuwe subsidieregeling maakt omscholing naar ICT en techniek mogelijk

12-10-2021

Er is een schreeuwend tekort aan technisch of ICT-personeel. Omscholing van nieuwe medewerkers naar deze beroepen is daarom hard nodig. Werkgevers kunnen vanaf nu gebruikmaken van de nieuwe subsidieregeling van het ministerie van EZK waarbij zij 3.750 euro per medewerker ontvangen.

De energietransitie in de regio: hoe pak je dat aan?

30-09-2021

Hoe krijg je voldoende personeel voor de energietransitie? Deze vraag stond centraal tijdens het laatste webinar van het Regionaal LLO Netwerk van de SER. Drie sleutelpersonen werden geïnterviewd door Willem Jelle Berg, voorzitter van het Regionale Leven Lang Ontwikkelen Netwerk.

Eigen regie bij autodealers: “Laat je niet overdonderen, breng eerst jouw eigen situatie in kaart”

28-09-2021

Een innovatief bedrijf staat of valt met de innovatiekracht van zijn medewerkers. Des te belangrijker is het om onze kennis en vaardigheden op peil te houden en zelf de regie te nemen in onze ontwikkeling. Mkb-ondernemers zijn over het algemeen meester in het nemen van eigen regie, maar kunnen zij de eigen regie van hun medewerkers ook stimuleren?

Eigen regie in de bouw: “Denk vooral stap voor stap. Het begint bij het creëren van draagvlak.”

14-09-2021

Een innovatief bedrijf staat of valt met de innovatiekracht van zijn medewerkers. Des te belangrijker is het om onze kennis en vaardigheden op peil te houden en zelf de regie te nemen in onze ontwikkeling. Mkb-ondernemers zijn over het algemeen meester in het nemen van eigen regie, maar kunnen zij de eigen regie van hun medewerkers ook stimuleren?

De Buitenboordmotor: via een loopbrug van werk naar werk

14-09-2021

De Buitenboordmotor wil mensen via een virtuele loopbrug naar betekenisvol werk leiden. Zonder nadruk op cv, met meer focus op vaardigheden, karakter, kennis en passie van mensen. Zo krijgt Leven Lang Ontwikkelen een zetje.

Zij-instromers in de zorg: zo begeleidt House of Skills hen

07-09-2021

De zorgsector staat te springen om mensen, terwijl werkenden uit andere sectoren of werkzoekenden interesse hebben voor de zorg. Dat klinkt als: een en een is twee, maar in de praktijk is de overstap vaak lastig. House of Skills pakt in de regio Amsterdam de handschoen op, vertelt projectleider Helena Schuengel.

Praktijkverhaal van werk naar werk: ‘van gouden kooi naar boksring’

10-08-2021

In zijn lessen slaan de deelnemers alle stress van zich af. Oud-casemanager bij justitie Hans Boerkamp leert vrouwen kickboksen en coacht mensen met ‘Bokzen’. Zelf vond hij na een stressvolle periode zijn plek, zeker ook dankzij werkgeversnetwerk WerkendZwolle.

Eigen regie in de glastuinbouw: grote thema’s van mens tot mens bespreken

21-07-2021

Een innovatief bedrijf staat of valt met de innovatiekracht van zijn medewerkers. Des te belangrijker is het om onze kennis en vaardigheden op peil te houden en zelf de regie te nemen in onze ontwikkeling. Mkb-ondernemers zijn over het algemeen meester in het nemen van eigen regie. Maar kunnen zij de eigen regie van hun medewerkers ook stimuleren?

Tot 1 oktober nog subsidie aanvragen voor mbo-instellingen

13-07-2021

Samenwerkingsverbanden van publieke en private mbo-instellingen kunnen nog tot 1 oktober 2021 subsidie aanvragen om flexibele onderwijsprogramma’s te ontwikkelen voor werkenden en werkzoekenden. Dan eindigt de aanvraagperiode voor de zogenaamde ontwikkelsubsidie.