Nieuwsoverzicht Leven Lang Ontwikkelen

Een overzicht van recente nieuwsberichten over het thema Leven Lang Ontwikkelen.

Eigen regie in de glastuinbouw: grote thema’s van mens tot mens bespreken

21-07-2021

Een innovatief bedrijf staat of valt met de innovatiekracht van zijn medewerkers. Des te belangrijker is het om onze kennis en vaardigheden op peil te houden en zelf de regie te nemen in onze ontwikkeling. Mkb-ondernemers zijn over het algemeen meester in het nemen van eigen regie. Maar kunnen zij de eigen regie van hun medewerkers ook stimuleren?

Tot 1 oktober nog subsidie aanvragen voor mbo-instellingen

13-07-2021

Samenwerkingsverbanden van publieke en private mbo-instellingen kunnen nog tot 1 oktober 2021 subsidie aanvragen om flexibele onderwijsprogramma’s te ontwikkelen voor werkenden en werkzoekenden. Dan eindigt de aanvraagperiode voor de zogenaamde ontwikkelsubsidie.

Van een leven lang leren naar een leven lang ontwikkelen

12-07-2021

Professor Andries de Grip, lid van de commissie Arbeidsmarkt en Onderwijsvraagstukken van de SER en voormalig directeur van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) sprak op 24 juni 2021 zijn afscheidsrede uit. In het afscheidscollege geeft hij een langjarig overzicht van de inzichten over leren en ontwikkelen die hij met het onderzoek van het ROA heeft opgedaan.

Makkelijker leven lang ontwikkelen dankzij STAP-budget

28-06-2021

Jezelf ontwikkelen wordt vanaf 1 januari 2022 nog wat laagdrempeliger. Met de subsidieregeling STAP-budget kun je dan tot 1.000 euro subsidie aanvragen voor een opleiding, training of cursus.

Mensen enthousiast maken voor het leren van digitale vaardigheden: zo pak je dat aan

25-06-2021

Vergaderen via Zoom, online het nieuws volgen of boodschappen bestellen via een app. Door nieuwe technologische ontwikkelingen wordt steeds vaker een beroep gedaan op onze digitale vaardigheden. In ons dagelijkse leven en bij de uitvoering van ons werk.

Terugkijken: best beoordeelde sessies Ontwikkeling Telt Festival

14-06-2021

In april vond het Ontwikkeling Telt Festival plaats. Drie dagen lang stond leren en ontwikkelen centraal en werden persoonlijke verhalen en inspirerende voorbeelden gedeeld. Veel van deze sessies zijn nog 1 maand terug te kijken. Om je te helpen kiezen, hebben we de 10 best beoordeelde sessies op het gebied van leven lang ontwikkelen op een rij gezet.

SLIM-regeling: twee nieuwe aanvraagtijdvakken in 2021

11-06-2021

Leren en ontwikkelen in het mkb: essentieel, maar ook een uitdaging. In 2021 komen nog twee tijdvakken beschikbaar waarin ondernemers de SLIM-regeling kunnen aanvragen. Benieuwd hoe je gebruik kunt maken van de SLIM-regeling? Het ministerie van SZW ontwikkelde verschillende tools om ondernemers op weg te helpen.

Zij-instromers in de techniek: doorbreek de vooroordelen

10-06-2021

Het aantal gekwalificeerde technici neemt sterk af, terwijl de vraag naar technici groeit. Dit zorgt voor grote uitdagingen op de arbeidsmarkt. Zij-instromers bieden kansen om dit tekort op te vullen. House of Skills en CrossOver zochten uit hoe zij-instromers zo effectief mogelijk de overstap kunnen maken.

Verbeter basisvaardigheden met subsidie Tel mee met Taal

01-06-2021

Werkgevers die de taal-, reken- en/of digitale vaardigheden van hun medewerkers willen verbeteren, kunnen van 1 t/m 30 juni 2021 weer subsidie aanvragen van Tel mee met Taal. Er is ruim 3 miljoen euro beschikbaar.

Online sessie: zowel werkgever als werknemer gebaat bij skills

31-05-2021

Een aantrekkelijk werkgever zijn en makkelijker nieuw talent vinden én behouden? Skills-gericht denken speelt daarin een grote rol. In een sessie van Huis van het Werk op 10 juni gaat onder andere dr. Jos Sanders (lector HAN) er op in: “Het is belangrijk dat je gemakkelijk binnen de arbeidsmarkt kunt ‘reizen’."