Nieuwsoverzicht Leven Lang Ontwikkelen

Een overzicht van recente nieuwsberichten over het thema Leven Lang Ontwikkelen.

Leven Lang Ontwikkelen heeft Integrale aanpak nodig

22-01-2021

‘We moeten samen zorgen voor een integrale aanpak om iedereen die dat nodig heeft te kunnen helpen om de brug over te kunnen steken naar nieuw werk en vaardigheden blijvend te kunnen ontwikkelen’.
Dat zei Mariette Hamer donderdag 21 januari in haar inleiding tijdens de technische briefing over Leven Lang Ontwikkelen in de Tweede Kamer Commissie SZW.

Kansrijk in de IT, en zo kan iedereen meedoen

22-01-2021

In de IT-sector is al jaren een tekort aan goed geschoolde mensen, op alle niveaus. Maar eigenlijk vraagt elke functie tegenwoordig om goede digitale vaardigheden. Genoeg aanleiding dus voor een webinar over bewustwording en kansen voor iedereen: 'Digitalisering en de inclusieve arbeidsmarkt'.

Koningin Máxima en Mariëtte Hamer brengen virtueel werkbezoek over arbeidsmarktmobiliteit

20-01-2021

SER-voorzitter Mariëtte Hamer en Hare Majesteit Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap (Comité), brachten woensdag 20 januari 2021 een virtueel werkbezoek aan Station 88 het Huis voor Ondernemerschap en Innovatie in Tilburg.

Ruim 4.000 Twentenaren doen aanvraag voor scholingscheque

11-01-2021

In Twente is het afgelopen jaar voor bijna 4 miljoen euro aan scholingscheques aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers van het Twents Fonds voor Vakmanschap. Vooral opleidingen in transport en logistiek waren populair.

Volop werk, maar hoe kom je er? – Data Center College

15-12-2020

In een reeks van zes artikelen gaan we nader in op initiatieven die zich bezighouden met (om)scholing voor sectoren met een krapte op de arbeidsmarkt. In deel 4: Data Center College.

Aandacht voor mensen die door coronacrisis zijn ontslagen

04-12-2020

SER-voorzitter Mariëtte Hamer en Hare Majesteit Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor ondernemerschap (Comité) brachten vrijdagochtend 4 december een werkbezoek aan het Regionaal Werkcentrum Amsterdam (RWC) bij het UWV hoofdkantoor. Het bezoek richtte zich op de rol van het RWC bij het ‘van werk naar werk’ begeleiden van mensen die onder meer vanwege de coronacrisis werkloos zijn geraakt of dreigen te raken.

Vervolg op kosteloos ontwikkeladvies en scholing via NL Leert Door

01-12-2020

Wie scholing wil volgen, kan dat kosteloos doen met de subsidieregeling NL Leert Door. Deelnemers maken zichzelf zo minder kwetsbaar op de arbeidsmarkt en aantrekkelijker voor hun werkgever. De gratis cursussen en trainingen, die vanaf 1 december 2020 te volgen zijn, zijn te vinden via een handige zoekmachine.

Volop werk, maar hoe kom je er? – Codam Coding College

30-11-2020

In een reeks van zes artikelen gaan we nader in op initiatieven die zich bezighouden met (om)scholing voor sectoren met een krapte op de arbeidsmarkt. In deel 3: Codam Coding College.

De praktijk van om- en bijscholing voor digitalisering

30-11-2020

Hoe blijven mensen voldoende toegerust op de veranderende arbeidsmarkt? Hoe neem je ze mee in alles wat bij digitalisering komt kijken? Op 17 november 2020 hield de SER het tweede webinar in de reeks Wat betekent digitalisering voor leven lang ontwikkelen. Waar het eerste webinar vooral inging op hoe organisaties veranderen, lag de nadruk bij het tweede webinar op de mens.

Webinar Regionaal Loket & Financiering LLO projecten

27-11-2020

Op 13 november 2020 vond het derde landelijke webinar voor het Regionaal LLO Netwerk van de SER Actie-agenda plaats. Op de agenda stond het Regionaal Loket en financiering van LLO-projecten.