Nieuwsoverzicht Leven Lang Ontwikkelen

Een overzicht van recente nieuwsberichten over het thema Leven Lang Ontwikkelen.

Webinarserie: Wat betekent digitalisering voor leven lang ontwikkelen?

15-10-2020

Digitalisering leidt zeer snel en onvermijdelijk tot enorme veranderingen. Wat betekent dit voor organisaties, bedrijven en hun medewerkers? Hierover organiseert de SER drie webinars. Meld je nu aan voor het eerste webinar op 28 oktober 2020.

UvA biedt minor over leven lang ontwikkelen

13-10-2020

Onder de titel ‘Lifelong learning in a changing society’ biedt de Universiteit van Amsterdam een minor over leven lang ontwikkelen. Ingegaan wordt op vragen als hoe mensen gedurende hun leven continu leren en wat hen motiveert om dat te doen.

Brochure geeft inzicht in mogelijkheden bij mbo-onderwijs

13-10-2020

Welke mogelijkheden zijn er voor maatwerkonderwijs voor volwassenen die werken of werk zoeken? Welke ruimte is er bijvoorbeeld op het gebied van financiering? Het ministerie van OCW geeft antwoord in de nieuwe brochure ‘Ruimte in regels - een flexibel mbo-aanbod voor leven lang ontwikkelen’.

FNV: Elke werkende en uitkeringsgerechtigde moet zich kunnen ontwikkelen

12-10-2020

In een brief aan de Vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van de Tweede Kamer, heeft FNV gereageerd op de begroting 2021 van het betreffende ministerie. Daarbij wordt ook ingegaan op leven lang ontwikkelen. FNV pleit voor het recht op scholing, ontwikkeling en loopbaanbegeleiding voor álle werkenden en uitkeringsgerechtigden.

Netwerkpro over de grens

12-10-2020

Netwerkpro richt zich sinds 2015 op het verbeteren van de professionele positie van vrouwen. Inmiddels begeleidden zij ruim 600 vrouwen naar betaald werk, participatie of opleiding. Nu gaat het initiatief de grens over om 360 vrouwelijke nieuwkomers te ondersteunen, samen met partners in Cyprus, Spanje, Malta, Italië en Griekenland.

Nationale AI-Cursus bereikt 1% van bevolking

08-10-2020

Artificiële intelligentie kent voor steeds minder mensen geheimen. De Nationale AI-Cursus vierde recent dat het 1% van de Nederlandse bevolking heeft bereikt. 170.000 mensen schoolden zich al bij met de gratis cursus. Het doel dat het initiatief zich eind 2018 stelde is daarmee behaald.

Werkenden stimuleren om zelf de regie te nemen over hun loopbaan: zo doe je dat!

01-10-2020

Organisaties delen kennis en ervaring om eigen regie te stimuleren

Scan geeft inzicht in leercultuur binnen organisatie

30-09-2020

Hoe ondersteun je ondernemers en medewerkers het beste bij leven lang ontwikkelen? Om deze vraag te kunnen beantwoorden is inzicht nodig in de leercultuur van een branche of organisatie.

Ontwikkelboost voor culturele sector

30-09-2020

Wie werkt in de culturele en creatieve sector kan vanaf nu een aanvraag doen voor een bijdrage in de permanente professionele ontwikkeling (PPO). Vanuit het platform ACCT wordt 1/3 deel van de kosten vergoed.

Universiteiten ontwikkelen landelijke catalogus LLO

30-09-2020

De Nederlandse Universiteiten bundelen hun onderwijsaanbod op het gebied van AI/ICT en ondernemerschap. Aanleiding is de veranderende arbeidsmarkt die vraagt om passende professionals, bijvoorbeeld zorgmedewerkers die kunnen omgaan met robots of ondernemers die nieuwe ontwikkelingen in hun bedrijf toepassen.