Het regionale LLO netwerk van de SER

Als aanjager van leven lang ontwikkelen (LLO) maakt de SER zichtbaar wat er in regio’s en sectoren gebeurt om een positieve en vanzelfsprekende leercultuur te stimuleren. De afgelopen jaren is een netwerk opgebouwd met 28 regionale samenwerkingsverbanden die zich hiervoor inzetten.

De samenwerkingsverbanden hebben een diverse achtergrond en zijn verspreid over heel Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld verbanden waarin sociale partners, gemeenten en uitvoeringsorganisaties samenwerken, maar ook specifieke werkgeversinitiatieven. Al deze samenwerkingsverbanden geven op verschillende manieren invulling aan leven lang ontwikkelen.

Denk bijvoorbeeld aan het versterken van de arbeidsmarktpositie van specifieke doelgroepen en het tegengaan van personeelstekorten. Maar ook het onder de aandacht brengen en verstrekken van scholingsvouchers, hulp bij oriëntatie en loopbaanadvies, het voorkomen van mismatches en specifieke maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie.

Maak kennis met de projecten

Inzichten uit het netwerk

In 2021 vond een gespreksronde plaats met alle 28 samenwerkingsverbanden. De successen, aandachtspunten en inzichten zijn samengebracht in een publicatie. Met de conclusies en aanbevelingen wil de SER andere samenwerkingsverbanden op het gebied van LLO en (landelijke) beleidsmakers inspireren. Lees de publicatie.

Bijeenkomsten

De 250 leden van het netwerk, waaronder de projectleiders van de regionale samenwerkingsverbanden, komen regelmatig bij elkaar om kennis uit te wisselen en van elkaar te leren. Zo werden er inmiddels 10 bijeenkomsten georganiseerd over onder meer:

Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER, trapt de bijeenkomsten af met een inleiding op het thema, waarna landelijke bestuurders en experts verdere beleidsmatige invulling geven. In deelsessies delen de leden van het netwerk best practices uit de regio en worden do’s and don’ts uitgewisseld.

Lid worden

Ben je zelf betrokken bij een regionaal samenwerkingsverband op het gebied van leven lang ontwikkelen en heb je interesse om lid te worden van ons netwerk? Neem dan contact op met coördinator Henk Boes via het formulier 'Lid worden regionale LLO-netwerk SER'.

Apotheker die computer gebruikt voor beheer medicijnvoorraad © Shutterstock

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van alle actualiteiten? Schrijf je dan in voor onze Leven lang ontwikkelen-nieuwsbrief en word lid van de LinkedIn-groep.