Walk&Talk in de bieb

De koffiepauze voor wie ander werk zoekt.

Regio: Landelijk

Onder de naam Walk&Talk in de bieb worden veel activiteiten rondom werken, solliciteren en leren georganiseerd. Deelnemers komen hierbij samen op een laagdrempelige bijeenkomst in een lokale bibliotheek. Ze krijgen praktische tips en leren van elkaars ervaringen met solliciteren. Ook kansen in de arbeidsmarkt krijgen aandacht, bijvoorbeeld door de bijdrage van een werkgever aan de bijeenkomst. Deelnemers vergroten zo hun werkzekerheid, nu en in de toekomst.

De deelnemers zijn onder andere hoger opgeleiden, lager opgeleiden, werkzoekenden met en zonder baan. Gemeenschappelijk is dat ze nadenken over hoe ze hun zoektocht naar werk het beste aan kunnen pakken. De resultaten verschillen per persoon: deelnemers vinden bijvoorbeeld een baan waar ze niet eerder over hadden nagedacht, of ontdekken nieuwe kwaliteiten van zichzelf.

Ook helpen mensen elkaar onderling bij het vinden van werk. In opdracht van de Koninklijke Bibliotheek traint en begeleidt De Levende Sollicitatiegids bibliotheekmedewerkers bij het houden van Walk&Talk-bijeenkomsten. Ook helpen mensen elkaar onderling bij het vinden van werk. Walk&Talk wil op termijn in iedere arbeidsregio een maandelijkse bijeenkomst organiseren. In opdracht van de Koninklijke Bibliotheek traint en begeleidt het initiatief bibliotheekmedewerkers bij het houden van Walk&Talk-bijeenkomsten.

Walk&Talk Online

Elke zoektocht naar werk is anders. De één zoekt een baan met meer uitdaging, de ander wil ‘gewoon graag aan de slag’. Wat voor zoektocht de beste aanpak is, ontdekken deelnemers in de praktijk.
Elke maand wordt elke maand een onderwerp besproken dat op een andere manier naar dje zoektocht laat kijken. Informatie wordt gecombineerd met handige tips én actuele praktijkervaring. 
Deze bijeenkomsten worden (kosteloos) aangeboden in samenwerking met de bibliotheek op de donderdag van 10.00 tot 11.30 uur.

Betrokken samenwerkingspartners

De Levende Sollicitatiegids, De Koninklijke Bibliotheek en individuele bibliotheekorganisaties.

Contactpersoon

Bastiaan Heijne | bastiaan@levendesollicitatiegids.nl | 06 - 41528738

Meer informatie