Walk&Talk in de bieb

De koffiepauze voor wie ander werk zoekt.

Regio: Landelijk

Onder de naam Walk&Talk in de bieb worden veel activiteiten rondom werken, solliciteren en leren georganiseerd. Deelnemers komen hierbij samen op een laagdrempelige bijeenkomst in een lokale bibliotheek. Ze krijgen praktische tips en leren van elkaars ervaringen met solliciteren. Ook kansen in de arbeidsmarkt krijgen aandacht, bijvoorbeeld door de bijdrage van een werkgever aan de bijeenkomst. Deelnemers vergroten zo hun werkzekerheid, nu en in de toekomst.

Maandelijks bezoeken ongeveer 2.000 werkzoekenden een Walk&Talk-bijeenkomst. De deelnemers zijn hoger opgeleiden, lager opgeleiden, werkzoekenden met en zonder baan, enzovoort. Gemeenschappelijk is dat ze nadenken over hoe ze hun zoektocht naar werk het beste aan kunnen pakken. De resultaten verschillen per persoon: deelnemers vinden bijvoorbeeld een baan waar ze niet eerder over hadden nagedacht, of ontdekken nieuwe kwaliteiten van zichzelf.

Ook helpen mensen elkaar onderling bij het vinden van werk. Walk&Talk wil op termijn in iedere arbeidsregio een maandelijkse bijeenkomst organiseren. In opdracht van de Koninklijke Bibliotheek traint en begeleidt het initiatief bibliotheekmedewerkers bij het houden van Walk&Talk-bijeenkomsten.

Walk&Talk in coronatijd

Toen Walk&Talk in de bieb door het coronavirus stilviel, is het initiatief dit online gaan organiseren. Gedurende zes weken waren er wekelijks twee bijeenkomsten waarin vooral besproken werd hoe je op een nieuwe manier naar werk kunt zoeken. Walk&Talk Online was met honderden deelnemers al snel zo populair dat het deze sessies de komende periode in samenwerking met individuele bibliotheken en werkgevers wil organiseren. Voor de toekomst voorziet Walk&Talk een combinatie van offline en online bijeenkomsten, als aanvulling op elkaar.

Betrokken samenwerkingspartners

De Levende Sollicitatiegids, De Koninklijke Bibliotheek en individuele bibliotheekorganisaties.

Contactpersoon

Bastiaan Heijne | bastiaan@levendesollicitatiegids.nl | 06 - 41528738

Meer informatie