JobOn

Platform voor en door werkzoekenden.

Regio: Landelijk

JobOn (voorheen DeBroekriem) is een landelijke community voor werkzoekenden. JobOn organiseert evenementen en online trainingen waarmee werkzoekenden hun netwerk en sollicitatievaardigheden vergroten. De organisatie ligt in handen van werkzoekenden, waardoor het platform ‘voor en door’ werkzoekenden is.

Het initiatief stimuleert onderling netwerken. Solliciteren is voor sommigen een eenzaam proces, daarom wil het platform mensen verbinden. Deelnemers delen onderling tips, ervaringen en hun netwerk. Dankzij de bijeenkomsten en online trainingen werken deelnemers aan de eigen regie over hun loopbaan. JobOn is ook bedoeld voor wie een volgende stap wil zetten in zijn of haar loopbaan.

JobOn bereikt mensen die in-between-jobs zijn, maar ook mensen met een baan of zzp’ers die iets anders willen. Deze mix van mensen zorgt voor een waardevol netwerk. JobOn werkt regelmatig samen met bibliotheken om een laagdrempelige ontmoetingsplek te kunnen bieden.

JobOn in coronatijd

Voor de coronacrisis kwamen maandelijks honderden werkzoekenden bij elkaar voor workshops en online activiteiten. Dat aantal is fors toegenomen en blijft groeien. Alle activiteiten van JobOn vinden nu online plaats en hebben daardoor een breder landelijk bereik, mede omdat de woonplaats van de deelnemer niet meer van belang is.

Betrokken samenwerkingspartners

Gemeenten (o.a. gemeenten Utrecht, Hengelo, Eindhoven, Leiden, Delft), UWV en Fondsen (Oranjefonds, Start Foundation), Koninklijke Bibliotheek.

Contactpersoon

Pieter Vermeer | E: pieter@jobon.nl | T: 06 44 38 38 88

Meer informatie