Het is Netwerken

Ondersteuning, tips & inspiratie speciaal voor werkzoekers vanaf 45 jaar.

Regio: Haarlem/ Noord-Holland

Werk zoeken én werk vinden werkt anders als je een berg aan werkervaring hebt. Stichting Het is Netwerken organiseert activiteiten voor werkzoekende 45-plussers op weg naar hun (nieuwe) werk en heeft hiervoor speciaal op deze doelgroep afgestemde trainingsprogramma’s, cursussen en tools ontwikkeld. Samenwerken, een persoonlijke benadering en kijken naar wat er wél mogelijk is zijn de sleutelwoorden. De berg werkervaring die deze doelgroep doorgaans heeft vormt daarmee juist een mooi vertrekpunt voor het vinden van een nieuwe passende baan.

De methode voor het zoeken en vinden van een nieuwe baan is BaanBreker, een cursus van 7 intensieve weken waarbij alles draait om gericht ‘solliciteren’ voordat er een vacature is. De deelnemers herontdekken en versterken hun kwaliteiten, talenten en (soft)skills, om vervolgens zelfbewust, onderzoekend en gesteund door hun werkzoekcollega’s netwerk- en koffiegesprekken te voeren. En daarmee werk te vinden.
BaanBreker is speciaal voor 50-plussers, maar ook voor 40-plussers en iedereen die vol energie weer verder wil. Inmiddels zijn er 11 Baanbrekertrajecten geweest met als opbrengst dat van de 150 deelnemers 70 % binnen 6 maanden na afloop van het programma duurzaam betaald werk heeft gevonden.

Betrokken samenwerkingspartners:

Gemeente Haarlem; Spaarne Werkt; KZIJ-werkt; Bedrijf en Samenleving; Bibliotheek Haarlem; Molen de Adriaan; individuele trainers, workshopbegeleiders en coaches.

Contact:

Voorzitter: Beate van Arkel
beate.vanarkel@hetisnetwerken.nu
Telefoon: 06 511 640 95

Programmamaker: Rebecca van Leeuwen
rebecca.vanleeuwen@hetisnetwerken.nu
Telefoon: 06 106 427 03

Meer informatie

Website: https://www.hetisnetwerken.nu/