EVC Bouw & Infra

Kennis en werkervaring verzilveren met een ervaringscertificaat.

Regio: Landelijk

‘Leren? Laat mij maar lekker met mijn handen werken…’. Deze uitspraak is geen onbekende onder werknemers in de bouw- en infrasector. Maar waarom alleen bouwen aan mooie projecten en niet aan je eigen ontwikkeling? Daarvoor is het EVC Bouw & Infra-traject opgezet.

Veel werknemers zijn doeners en hebben in de loop der jaren een schat aan kennis en ervaring opgedaan. Een volledige vakopleiding duurt zo een aantal jaren, maar gelukkig kan het ook anders. Met een EVC-traject van Volandis laat de werknemer niet alleen zien wat hij/zij in huis heeft, maar legt dit ook vast in een ervaringscertificaat. Aangevuld met scholing kan zo een stuk sneller een diploma behaald worden.

Het EVC-traject is op maat gemaakt. Deelnemers bouwen met eenvoudige middelen een digitaal portfolio op. De inhoud wordt beoordeeld en op basis van deze bewijslast ontvangt de werknemer een ervaringscertificaat. Er zijn afspraken gemaakt met vier mbo-scholen, zodat EVC-kandidaten hun ervaringscertificaat kunnen omzetten naar een diploma. De mbo-school zorgt voor de aanvullende scholing, die ook op maat aangeboden wordt.

Het Digitaal Skills Paspoort is een eenvoudige online tool waarmee je als werknemer (met én zonder diploma) tijdens je hele loopbaan je vaardigheden (skills) vastlegt en onderbouwt door middel van bewijslast. Zowel werkgevers als werknemers zien in een Digitaal Skills Paspoort precies welke skills er in huis zijn en welke verder ontwikkeld kunnen worden. Skills kun je omzetten naar erkenning, een certificaat of zelfs een diploma.

Betrokken samenwerkingspartners

Deltion College, Da Vinci College, ROC van Twente en SOMA College, Bureau Sterk en Volandis.

Contactpersoon

Claudia Klarenbeek | E: c.klarenbeek@volandis.nl | T: 06 53 36 20 71

Meer informatie