Alles-in-1 voor uitzendkrachten

Ondersteuning voor duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten.

Regio: Landelijk

DOORZAAM, het fonds voor de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten, ondersteunt uitzendorganisaties om een visie te ontwikkelen waarin duurzame inzetbaarheid centraal staat. Een van de activiteiten van DOORZAAM is het traject 'Alles-in-1 voor uitzendkrachten'. Daarmee helpt het uitzendkrachten om beter en breder inzetbaar te blijven.

De doelgroep van het initiatief bestaat uit uitzendkrachten die geen vast contract bij de uitzendwerkgever hebben. Er wordt vooral gefocust op mensen met een opleiding tot en met MBO niveau 4.

Om met leven lang ontwikkelen (LLO) aan de slag te gaan, moet je psychisch en lichamelijk gezond zijn. Maar er is meer van belang. DOORZAAM biedt een duurzame inzetbaarheidsscan die niet alleen op deze onderwerpen ingaat, maar uitgaat van een complete aanpak. Centraal staan de vaardigheden van de uitzendkracht, zoals bijvoorbeeld algemene werknemersvaardigheden, taalvaardigheid en digitale vaardigheid. Als laatste komen ontwikkel- en verandervaardigheden aan bod, die belangrijk zijn om aan LLO te kunnen werken.

Alles-in-1 biedt de uitzendkracht meer dan de duurzame inzetbaarheidsscan. Zo is er begeleiding van een professionele coach en een budget tot 2.500 euro, voor gerichte vervolgacties of opleidingen. De ambitie van het initiatief is om ieder jaar 1.000 uitzendkrachten deze aanpak aan te bieden.

DOORZAAM in coronatijd

Veel uitzendkrachten zijn hun baan verloren vanwege de coronacrisis. Sectoren als de horeca, luchtvaart en bloementeelt hebben van veel mensen afscheid genomen, terwijl er in andere sectoren juist een schrijnend tekort is. DOORZAAM wil inspelen op deze bijzondere situatie. Voor deze uitzendkrachten geldt dat het Alles-in-1-traject door kan lopen. Zij kunnen contact met het initiatief opnemen, waarna de coach en/of DOORZAAM helpt bij de vervolgstappen.

Ook worden Van Werk Naar Werk (VWNW)-vouchers beschikbaar gesteld. Deze vouchers hebben een waarde van 500 euro en zijn inzetbaar voor uitzendkrachten die door de coronacrisis hun werk zijn verloren. De voucher kan gebruikt worden voor een cursus of training maar ook voor leren op het werk. Daarnaast kan de voucher voor een inwerkperiode of on-boarding bij de opdrachtgever of reguliere werkgever worden ingezet, zodat de uitzendkracht direct weer aan de slag kan. Er zijn inmiddels ruim 6.000 vouchers gereserveerd en 321 matches gerealiseerd.

Betrokken samenwerkingspartners

Sociale partners & het bedrijfsleven.

Contactpersoon

Adriana Stel | E: stel@doorzaam.nl | 06 22 99 25 96

Meer informatie