Voorbeelden goed arbobeleid en maatregelen bij hitte

Wat kunnen bedrijven doen om goed voorbereid te zijn op warme omstandigheden? En hoe zorgen zij dat hun medewerkers dan onder goede arbeidsomstandigheden kunnen doorwerken? Hoe komt hun beleid op dit punt tot stand en wat is de praktische uitwerking?

Man plaatst zonnepanelen op dak met mooi weerFoto: Shutterstock

Door heel Nederland zijn er hiervan inspirerende voorbeelden te vinden. Het SER Arboplatform verzamelt deze voorbeelden en publiceert die op deze pagina zodat bedrijven van elkaars ervaringen kunnen leren.

Wil je een voorbeeld aanmelden? Dat kan zich via onderstaand formulier. Nadat het binnen is bij de SER nemen we contact op om meer te weten te komen over de case en hoe we deze het beste kunnen beschrijven.

Aanmelden voorbeeldcase

Veilig en gezond werken bij hitte: hoe pakt BAM dat aan?

In de bouw werken mensen vaak buiten. Lekker met een bescheiden zonnetje, maar op tropische dagen moet je oppassen. Bouwbedrijf BAM heeft een onder andere een  drink- en smeerprotocol en stelt koelvesten beschikbaar.

Veilig en gezond werken bij hitte: hoe pakt Berner Logistics dat aan?

Het nieuwe magazijn van Berner Logistics in Kerkrade wordt gekoeld via de vloerverwarming. Tegenwoordig hebben de logistiek medewerkers dus nauwelijks last meer van werken in de hitte.