oZone

De online deel- en kennisinfrastructuur voor de technische sector.

Regio:Landelijk

De verbindende schakel tussen mens en techniek

oZone is een gebruiksvriendelijke leeromgeving, ontwikkeld voor en door technische bedrijven. Op het platform vind je basisleerstof die je direct kunt inzetten voor het opleiden van (nieuwe) medewerkers. Je maakt in oZone ook gemakkelijk je eigen leermodules. Door het maken van leerpaden, stem je de leerstof af op de functies binnen je bedrijf.

In de bibliotheek van oZone staan up-to-date onderwerpen die gaan over het ontwikkelen van (technisch) vakmanschap. De kant-en-klare leerstof is praktisch en visueel. Met veel instructiefilms, animaties, 360 gradentours, lessen, werkinstructies en opdrachten. De onderwerpen variëren van lassen, draaien, frezen en warmtepompsystemen tot en met meten, tekeninglezen en materialenkennis. oZone is geschikt voor wie al werkt in de techniek en zich verder wil ontwikkelen, maar ook voor wie zich op de technische sector wil oriënteren. Ook leerlingen die een technische opleiding volgen kunnen er gebruik van maken.

Kortom; met oZone wordt leren binnen je bedrijf laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

oZone is er voor iedereen

Werk je nog niet bij een bedrijf dat met oZone werkt, log dan zelf in als techneut om onderwerpen te doorlopen.

Voor bedrijven aangesloten bij A+O Metalektro, OOM, OOC en Savantis zijn er extra mogelijkheden. Naast de kant-en-klare leercontent kunnen bedrijven ook zelf materiaal voor oZone maken. Deze bedrijven benutten het platform om het technisch vakmanschap van hun medewerkers te vergroten en het leren in de organisatie te vergemakkelijken. Ook kunnen zij zo meer technische kennis met elkaar delen, tussen medewerkers én tussen bedrijven. Zij maken in oZone hun eigen modules, zetten die in leerpaden klaar voor hun medewerkers en bekijken de voortgang. Zo wordt de leerstof optimaal afgestemd op de functies binnen bedrijven.

Betrokken samenwerkingspartners

A+O Metalektro, OOM, OOC en Savantis..

Perfect instrument

oZone is een platform dat ondersteunend is in de transformaties binnen het digitaal tijdperk en draagt bij aan het verbeteren van de leercultuur en een leven lang ontwikkelen. oZone biedt de kennis aan in hapklare modules. Korte en begrijpelijke teksten die worden afgewisseld met korte filmpjes en animaties. De manier waarop de modules in oZone zijn opgebouwd sluit perfect aan bij alle lagen binnen het bedrijf of de samenleving. Het initiatief ziet dat de aanpak effect heeft: er worden steeds meer accounts aangemaakt en deelnemers gaan actief aan de slag. 

Contact

E: info@ozone.nl

Meer informatie