oZone

Online leerplatform voor de technische sector.

Regio:Landelijk

oZone is een online leeromgeving ontwikkeld voor en door bedrijven in de technische sector. Het platform bestaat uit basisleerstof (de bibliotheek) die direct te gebruiken is. Deze bibliotheek is voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor bedrijven.

In de bibliotheek van oZone staan up-to-date onderwerpen die gaan over het ontwikkelen van (technisch) vakmanschap. De kant-en-klare leerstof is praktisch en visueel. Met veel instructiefilms, animaties, 360 gradentours, lessen, werkinstructies en opdrachten. De onderwerpen variëren van lassen, draaien, frezen en warmtepompsystemen tot en met meten, tekeninglezen en materialenkennis. oZone is geschikt voor wie al werkt in de techniek en zich verder wil ontwikkelen, maar ook voor wie zich op de technische sector wil oriënteren. Ook leerlingen die een technische opleiding volgen kunnen er gebruik van maken.

Naast de kant-en-klare leercontent kunnen bedrijven die zijn aangesloten bij de fondsen A+O, OOM en OTIB ook zelf materiaal voor oZone maken. Deze bedrijven benutten het platform om het technisch vakmanschap van hun medewerkers te vergroten en het leren in de organisatie te vergemakkelijken. Ook kunnen zij zo meer technische kennis met elkaar delen, tussen medewerkers én tussen bedrijven. Zij maken in oZone hun eigen modules, zetten die in leerpaden klaar voor hun medewerkers en bekijken de voortgang. Zo wordt de leerstof optimaal afgestemd op de functies binnen bedrijven.

Betrokken samenwerkingspartners

A+O Metalektro, OOM en OTIB.

oZone in coronatijd

oZone heeft haar openbare bibliotheek versneld opengesteld voor iedereen. Daarmee stimuleert het initiatief inhoudelijke ontwikkeling in een tijd waarin veel mensen thuis zitten. Ook biedt oZone extra leercontent over onderwerpen die juist nu relevant zijn. Het gaat bijvoorbeeld om hygiëne op de werkplek, veranderingen rondom corona, effectief online vergaderen, ergonomisch thuiswerken en leidinggeven op afstand.

Het initiatief ziet dat de aanpak effect heeft: er worden steeds meer accounts aangemaakt en deelnemers gaan actief aan de slag.

Contact

E: info@ozone.nl

Meer informatie