SER-Scriptieprijs

De Sociaal-Economische Raad (SER) adviseert regering en parlement over het sociaal-economisch beleid. Op dat gebied is er bij de SER veel kennis in huis. De raad levert daarnaast zelf graag een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van talent op sociaal-economische onderwerpen. Want dat talent is cruciaal voor de toekomst van Nederland. Daarom heeft de SER een scriptieprijs die elke twee jaar wordt uitgereikt.

Wie kunnen er meedoen aan de Scriptieprijs?

Je kunt meedingen naar de SER-Scriptieprijs als je tussen maart 2022 en maart 2024 een scriptie hebt geschreven over een sociaal-economisch onderwerp of één van de andere terreinen waarop de SER actief is. Het gaat om een scriptie aan een masteropleiding aan een Nederlandse universiteit of hbo-onderwijs. Ook buitenlandse studenten kunnen inzenden. De inzending voor de scriptieprijs moet vóór 1 maart 2024 bij de SER zijn.

Meer weten? Bekijk het reglement met alle spelregels en de procedure voor het toekennen van de SER-Scriptieprijs.

Informatie over de SER-Scriptieprijs voor buitenlandse studenten is te vinden op de Engelstalige versie van de SER-website. 

Win een geldprijs van € 2000

De winnaar van de SER-Scriptieprijs ontvangt een prijs van € 2000. Hij of zij mag bovendien de SER toespreken én een dagje meelopen met de SER-voorzitter. De overige twee genomineerden ontvangen een bedrag van € 500.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een bijeenkomst van de SER in het voorjaar 2024 waarin de winnaar bekend wordt gemaakt.

Contact

Meer weten over de SER-Scriptieprijs 2024? Neem dan contact op met Marianne den Boef. T 06 44244817; m.den.boef@ser.nl


De winnende scriptie in 2022

‘Respected physician in Syria, unemployed refugee in the Netherlands: An analysis of medically-educated Syrian refugees’ integration in the Dutch medical field ‘ van Julia Postmes

Scriptie downloaden (pdf)

Meer weten over haar onderzoek? Bekijk haar video:

De overige twee genomineerden in 2022:

Ilse Dijkstra ‘Made to be unheard, uninvolved, unresponsive and unhealthy. An analysis of the performativity of Community Based Health Promotion’

Scriptie downloaden (pdf)

Bekijk haar video:

Sabine Verbunt ‘Zorgplichten en Pensioenfondsen: aandachtspunten voor het nieuwe pensioenstelsel’

Scriptie downloaden (pdf)

Winnaars SER ScriptiePrijs V.l.n.r.: Ilse Dijkstra, Sabine Verbunt, juryvoorzitter Ed Nijpels en winnaar Julia Postmes © Dirk Hol