Zicht op

Podcastaflevering 3: Burgerparticipatie

In de derde aflevering van de SER Podcast Impact in de Polder gaat Marnix dieper in op het thema burgerparticipatie: hoe kunnen we de stap maken om mensen meer te betrekken bij het overheidsbeleid en naar hen te (blijven) luisteren?

Kroonlid Steven van Eijck, Caelesta Braun en voorzitter van het SER Jongerenplatform Kimberley Snijders vertellen over het creëren van een plek aan de beleidstafel voor verschillende groepen in de samenleving. Binnen de SER bestaat het SER Jongerenplatform; een plek waar jongeren bij elkaar komen en meedenken en meebeslissen over de grote maatschappelijke opgaven waar de SER aan werkt.

Luister de podcast via onderstaande link of via je favoriete podcastApp!


Over de economie podcast Impact in de Polder

In de podcast Impact in de Polder neemt onze vaste reporter Marnix Kluiters luisteraars mee op een boeiende reis langs sociaal-economische kwesties. Elke aflevering staat één onderwerp centraal, aanhakend op een advies waar de SER aan werkt of recent is uitgebracht. Met als insteek: wat is de urgentie, hoe zien context en perspectieven in het veld eruit en hoe gaat de SER te werk?

Over Marnix Kluiters

Marnix heeft een passie om diepgang op een inspirerende manier toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij wordt gedreven door het creëren van maatschappelijke waarde. Op zijn twintigste kreeg Marnix te maken met een heftige oogaandoening, waardoor hij in een halfjaar tijd het centrale gedeelte van zijn zicht verloor. Dit was echter geen reden voor hem om bij de pakken neer te zitten. Al snel leerde Marnix om volledig non-visueel te functioneren. Hij werkt als podcastmaker en houdt lezingen.

Podcast SER : Impact in de polder
Roltrap met mensen