Zicht op

Podcastaflevering 7: Waardig ouder worden

In de zevende aflevering van de SER podcast Impact in de Polder gaat Marnix in gesprek over de ouderenzorg. Hoe houden we de zorg voor iedereen, en met name voor ouderen, bereikbaar en betaalbaar? Moeten mensen straks langer thuis wonen voordat zij een plekje krijgen in een verzorgingstehuis? En moet zorg nog wel altijd gericht zijn op genezing?

SER-kroonlid Romke van der Veen geeft zijn professionele blik op de toekomstbestendigheid van het huidige zorgsysteem. Welke aanpassingen zijn nodig om in de toekomst nog voldoende zorg te kunnen bieden? Gabriele Kasten, bestuurder bij de Pieter Raat Stichting, duikt met ons dieper in de keuzes waar we voor staan in de ouderenzorg. Beluister de podcast nu via onze website of via je favoriete podcastkanaal!


Over de economie podcast Impact in de Polder

In de podcast Impact in de Polder neemt onze vaste reporter Marnix Kluiters luisteraars mee op een boeiende reis langs sociaal-economische kwesties. Elke aflevering staat één onderwerp centraal, aanhakend op een advies waar de SER aan werkt of recent is uitgebracht. Met als insteek: wat is de urgentie, hoe zien context en perspectieven in het veld eruit en hoe gaat de SER te werk?

Over Marnix Kluiters

Marnix heeft een passie om diepgang op een inspirerende manier toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij wordt gedreven door het creëren van maatschappelijke waarde. Op zijn twintigste kreeg Marnix te maken met een heftige oogaandoening, waardoor hij in een halfjaar tijd het centrale gedeelte van zijn zicht verloor. Dit was echter geen reden voor hem om bij de pakken neer te zitten. Al snel leerde Marnix om volledig non-visueel te functioneren. Hij werkt als podcastmaker en houdt lezingen.

Podcast SER : Impact in de polder
Lunchwandeling in het Haagse Bos.