Zicht op

Podcastaflevering 2: De Grondstoffentransitie

In de tweede aflevering van de SER Podcast Impact in de Polder staat de grondstoffentransitie centraal. De grondstoffentransitie is nodig om te voorkomen dat de circulaire economie in de knel komt.

Welke rol kunnen bedrijven hierin spelen? Marnix gaat in gesprek met hoogleraar Henri de Groot en ondernemers Monique Wekking en Joshua van den Hurk. Wekking en van den Hurk hebben met hun eigen bedrijf gunstig ingespeeld op de grondstoffentransitie en bewegen zo mee met de grote stap naar duurzaamheid en circulariteit.

Luister de podcast via onderstaande link of via je favoriete podcastApp!


Over de podcast Impact in de Polder

De podcast Impact in de Polder is een podcast waarin onze vaste reporter Marnix Kluiters in een reportagesfeer op onderzoek uitgaat en de luisteraar meeneemt. Elke aflevering staat een sociaal-economisch onderwerp centraal, aanhakend op een advies waar de SER aan werkt of reeds is uitgebracht. Met als insteek: wat is de urgentie, hoe zien context en perspectieven in het veld eruit en hoe gaat de SER te werk?

Over Marnix Kluiters

Marnix heeft een passie om diepgang op een inspirerende manier toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij wordt gedreven door het creëren van maatschappelijke waarde. Op zijn twintigste kreeg Marnix te maken met een heftige oogaandoening, waardoor hij in een halfjaar tijd het centrale gedeelte van zijn zicht verloor. Dit was echter geen reden voor hem om bij de pakken neer te zitten. Al snel leerde Marnix om volledig non-visueel te functioneren. Hij werkt als podcastmaker en houdt lezingen.

Podcast SER : Impact in de polder
Plaatsen van zonnepanelen als geluidsschermen langs de snelweg.