Terugblik op recente Topvrouw-benoemingen: “Ik creëer mijn eigen pad door zelf de regie te voeren.”

De afgelopen tijd werden weer vele mooie benoemingen bekendgemaakt van topvrouwen uit de SER Topvrouwen-database. Wat betekent deze nieuwe aanstelling voor de topvrouwen in kwestie en welke weg hebben zij hiernaartoe bewandeld? We lichten hieronder een aantal van deze ervaringen uit.

Marleen Prins, Chief Operational Officer Essent

Wat betekent deze benoeming voor jou?
Essent staat als organisatie midden in de energietransitie in een hele dynamische tijd waarin er veel moet gebeuren om de omslag naar duurzaamheid samen te maken. Deze benoeming betekent daarom ontzettend veel voor mij. Vanaf het allereerste moment voelde ik me thuis bij het bedrijf en werd ik aangetrokken tot de uitdagingen die voor ons liggen, waarbij ik een impactvolle rol kan vervullen vanuit mijn functie van COO. Het biedt mij de mogelijkheid om mijn passie voor technologie, IT en het werken met mensen voort te zetten, terwijl ik tegelijkertijd kan leren hoe dit past binnen een andere omgeving en een ander businessmodel.

Kun je een korte toelichting geven over de weg die je bewandeld hebt om deze positie te kunnen vervullen?
In de afgelopen jaren heb ik diverse bestuurlijke rollen vervuld in verschillende sectoren. Ik heb hard gewerkt om mijn vaardigheden en kennis te verbeteren door middel van opleidingen, trainingen en praktische ervaring en altijd een actieve rol gespeeld in projecten en initiatieven die nodig zijn om de strategie van een bedrijf te realiseren en te groeien naar waar het wil zijn. Dit heeft me geholpen om mijn eigen vaardigheden en talenten verder te ontwikkelen en vooral om te ontdekken hoe ik deze optimaal kan inzetten.  

“Mijn ambitie is om bij te dragen aan de energietransitie van Nederland en daarin iedereen een stap verder te helpen”

Welke ambitie heb je in deze nieuwe rol?
Mijn ambitie is om bij te dragen aan de energietransitie van Nederland en daarin iedereen een stap verder te helpen, in lijn met de doelen van Essent. Vanuit mijn nieuwe rol streef ik ernaar om een positieve impact te hebben op het bedrijf en mijn team, met name door onze proposities op de markt en naar klanten te versterken en te bundelen. Ik wil een inspirerende en energieke leider zijn, die met daadkracht en vertrouwen focus en richting geeft aan mijn team. Mijn doel is om verbinding te creëren en helderheid te brengen in samenwerking en sturing, om zo een waardevolle bijdrage te leveren aan de mensen waarmee ik samenwerk.


Albana Huska, Chief Technology Officer ECI/Treetop

Wat betekent deze benoeming voor jou?
Bij ECI-Treetop (Residential Home Construction Europe) helpen we bouwbedrijven groeien met onze software-oplossingen. We stroomlijnen en automatiseren bedrijfsprocessen over de hele waardeketen, zodat onze klanten meer tijd hebben om te doen waar ze goed in zijn: bouwen. Deze benoeming betekent voor mij dan ook het inzetten van mijn kennis en ervaring om klanten innovatieve en toekomstbestendige IT-oplossingen te bieden. Het draait om het toepassen van nieuwe technologieën en het behalen van concurrentievoordeel in een branche die nog volop in beweging is op het gebied van digitalisering. Voor mij is dat een spannende uitdaging.
Verder biedt deze benoeming mij de kans om samen te werken met veel getalenteerde professionals en mezelf op dit gebied verder te ontwikkelen. Zo zetten we bij ECI in op een internationale buy & build-strategie. Hiervoor werven we bedrijven die passen bij onze missie en bouwen we vervolgens gezamenlijk verder aan onze ambities.

Kun je een korte toelichting geven over de weg die je bewandeld hebt om deze positie te kunnen vervullen?
Mijn interesse in wiskunde werd al op jonge leeftijd duidelijk, en dat heeft me altijd geïnspireerd. Na mijn studies Economie en Actuariële wiskunde heb ik bij verschillende nationale en internationale bedrijven gewerkt. In diverse managementfuncties heb ik me kunnen ontwikkelen op het gebied van strategie, IT, klantbediening, mensen en processen.

Er is geen vastomlijnd pad dat je volgt in je carrière. Voor mij draait het om het grijpen van de juiste kansen door weten wat je wilt en te willen blijven leren door iets nieuws te brengen en soms ook fouten te durven maken. Uiteindelijk creëer je je eigen pad door zelf de regie te voeren. Daar geloof ik sterk in. 

“Er is geen vastomlijnd pad dat je volgt in je carrière; het draait om het grijpen van de juiste kansen”

Welke ambitie heb je in deze nieuwe rol?
Onze klanten zijn bouwbedrijven die een digitale transformatie doormaken. Dit omvat nieuwe software, cloud-omgevingen, AI, real-time data, enzovoort. Voor onze klanten is dit allemaal nieuw terrein, ze hebben een lage digitaliseringsvolwassenheid in vergelijking met andere branches in Nederland. Het is aan ons om de bouwsector vooruit te helpen en zoveel mogelijk klanten te ondersteunen in deze digitale transformaties. Hun succes is ook ons succes.

Internationaal groeien we hard als organisatie, en we hebben nog steeds de ambitie om verder te groeien. Samen ‘bouwen’ en de organisatie naar de volgende fase van groei en volwassenheid brengen, staat voor mij centraal. We hebben nog een mooie reis voor de boeg.

 

Ook opgenomen worden in de SER Topvrouwen database? Meld je hier aan