Zicht op

Podcastaflevering 10: Leven Lang Ontwikkelen

Een leven lang ontwikkelen, of een leven lang leren; veel mensen zullen er vast wel eens van hebben gehoord. Maar wat betekent een leven lang ontwikkelen nu eigenlijk? In deze aflevering van de SER podcast Impact in de Polder duikt Marnix Kluiters dieper in de wereld van ontwikkeling op en voor het werk.

Samen met Geert ten Dam (voorzitter College van Bestuur UvA), Edwin Kamp (manager Twents Fonds voor Vakmanschap) en leerling-medewerker Robin van het bedrijf Steggink Metaal, duikt Marnix dieper in het leren en ontwikkelen op de werkvloer. Waarom is een leven lang ontwikkelen zo belangrijk en wat vindt de SER hier van? Hoe pas je leren en ontwikkelen nu concreet toe op de werkvloer? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen hier van mee kan profiteren? Beluister deze aflevering en kom alles te weten over een leven lang ontwikkelen.


Over de economie podcast Impact in de Polder

In de podcast Impact in de Polder neemt onze vaste reporter Marnix Kluiters luisteraars mee op een boeiende reis langs sociaal-economische kwesties. Elke aflevering staat één onderwerp centraal, aanhakend op een advies waar de SER aan werkt of recent is uitgebracht. Met als insteek: wat is de urgentie, hoe zien context en perspectieven in het veld eruit en hoe gaat de SER te werk?

Over Marnix Kluiters

Marnix heeft een passie om diepgang op een inspirerende manier toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij wordt gedreven door het creëren van maatschappelijke waarde. Op zijn twintigste kreeg Marnix te maken met een heftige oogaandoening, waardoor hij in een halfjaar tijd het centrale gedeelte van zijn zicht verloor. Dit was echter geen reden voor hem om bij de pakken neer te zitten. Al snel leerde Marnix om volledig non-visueel te functioneren. Hij werkt als podcastmaker en houdt lezingen.

Podcast SER : Impact in de polder
Studenten in actie in loods van het Zadkine College in Rotterdam, ze leren hier hoe te werken in een magazijn. Foto: Frank de Roo
Arbeidsmarkt. Onderweg naar het werk.