Vliegende start voor regionale SER Topvrouwen Circles

De afgelopen maand is SER Topvrouwen van start gegaan met de SER Topvrouwen Circles. Een initiatief waarbij topvrouwen uit de database elkaar treffen tijdens regionale bijeenkomsten met business- of carrière gerelateerde onderwerpen en prominente sprekers. De eerste vijf Circles - die verspreid over het land plaatsvonden - zijn inmiddels een feit en werden met veel enthousiasme vanuit de community ontvangen.

Aanleiding voor de SER Topvrouwen Circles vormde de behoefte van topvrouwen uit de community om op regionaal niveau met elkaar in contact te komen, kennis uit te wisselen - op voor de bestuurders en toezichthouders belangrijke thema’s - en te netwerken. Voor SER Topvrouwen ligt de focus vanaf dit jaar op het opbouwen en verbinding van Circles in de regio.

Opzet van de bijeenkomst

De bijeenkomsten werden vóor en door topvrouwen uit de SER Topvrouwen community georganiseerd. In iedere regio zijn SER Topvrouwen Circle Coördinatoren actief die een belangrijke rol spelen in het organiseren van de bijeenkomsten. Zo heeft Alida Houwing zich voor de bijeenkomst in Noord-Oost-Nederland (25 juni) hardgemaakt, Samia Guessabi- Colombijn, Lieke Luttmer en Katinka Slegt voor de Circle in Noord-Holland (2 juli), Bidjma Singh en Esther van der Meer voor de regio Zuid-Holland (3 juli), Monique Busch, Valesca Kremer en Annette van de Meene voor Zuid-Nederland (4 juli) en Mathilde Stam en Jin Chen voor Midden-Nederland (9 juli).

Tijdens deze lokale events werd een bijdrage geleverd door sprekers als Meiltje de Groot (Algemeen directeur Groningen Airport Eelde), Marry de Gaay Fortman (Partner Houthoff), Ivy Koopmans, (SER-programmaleider Goed Bestuur & Innovatie), Robert-Jan Smits (voorzitter College van Bestuur Technische Universiteit Eindhoven) en Janine Vos (CHRO Rabobank).

Community voor meer diversiteit in de boardroom

Door te bouwen aan een krachtige community van topvrouwen die elkaar ondersteunen, helpen we ambitieuze vrouwen verder te komen in hun carrière. Hiermee draagt SER Topvrouwen bij aan een betere vertegenwoordiging van vrouwen in de (sub)top van het Nederlandse bedrijfsleven.

SER-advies: Structurele verankering in de samenleving