IMVO toegelicht in Tweede Kamer commissie

Op 30 november 2016 was een delegatie onder leiding van Mariƫtte Hamer op bezoek bij de Algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in de Tweede Kamer.
Delegatie onder leiding van Mariƫtte Hamer op bezoek bij de Algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in de Tweede Kamer voor IMVO toelichting.
Het bezoek had tot doel om toelichting te geven op de convenanten over Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) die recent zijn afgesloten in de bankensector en de kleding- en textielsector, en op de stand van zaken met betrekking tot de ontwikkeling van IMVO convenanten in tal van andere sectoren.

Waardering voor de tot nu bereikte convenanten

Van de Kamercommissie, bestaande uit Jan Vos, Roelof van Laar, Mustafa Amhaouch, Fred Teeven en Joël Voordewind, ontving de delegatie waardering voor de tot nu bereikte convenanten. Tevens werd een aantal verdiepende vragen gesteld. De delegatie bestond naast Mariëtte Hamer uit Alexandra van Selm (SER), Bas Rüter (banken), Jeroen van Dijken (kleding en textiel), Farah Karimi (Oxfam Novib, PAX en Amnesty), Gerard Oonk (LIW) en Vivian Vaessen (vakbonden).

Convenanten

Bankensector
Kleding- en textielsector