Zicht op

Podcastaflevering 6: De zorgen van jongeren

In de zesde aflevering van de SER podcast Impact in de Polder gaat Marnix in gesprek over jongeren. Hoe zit het met de representatie van jongeren in de politiek en andere besluitvormingsorganen? Hebben jongere generaties van nu het wel écht beter dan hun ouders? En waarom lijken veel jongeren pas later in het leven belangrijke mijlpalen te bereiken, zoals het kopen van een eerste huis en het stichten van een gezin?

Marnix gaat in gesprek met Kroonlid Luce van Kempen over de vertegenwoordiging van jongeren binnen de SER met het SER Jongerenplatform. Met Cok Vrooman van het Sociaal en Cultureel Planbureau gaat hij dieper in op de trends en ontwikkelingen die invloed hebben op het leven van jongeren in Nederland. Daarnaast wordt aan jongeren op straat gevraagd hoe zij hun toekomstperspectief ervaren. De aflevering sluit af met een dubbelinterview met SER-voorzitter Kim Putters en voorzitter van het SER Jongerenplatform, Kimberley Snijders.


Over de podcast Impact in de Polder

De podcast Impact in de Polder is een podcast waarin onze vaste reporter Marnix Kluiters in een reportagesfeer op onderzoek uitgaat en de luisteraar meeneemt. Elke aflevering staat een sociaal-economisch onderwerp centraal, aanhakend op een advies waar de SER aan werkt of reeds is uitgebracht. Met als insteek: wat is de urgentie, hoe zien context en perspectieven in het veld eruit en hoe gaat de SER te werk?

Over Marnix Kluiters

Marnix heeft een passie om diepgang op een inspirerende manier toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij wordt gedreven door het creëren van maatschappelijke waarde. Op zijn twintigste kreeg Marnix te maken met een heftige oogaandoening, waardoor hij in een halfjaar tijd het centrale gedeelte van zijn zicht verloor. Dit was echter geen reden voor hem om bij de pakken neer te zitten. Al snel leerde Marnix om volledig non-visueel te functioneren. Hij werkt als podcastmaker en houdt lezingen.

Podcast SER : Impact in de polder
SER Jongerenplatform © Dirk Hol