Zicht op

Podcastaflevering 4: Diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt

In de vierde aflevering van de SER Podcast Impact in de Polder duikt Marnix in het thema diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt: hoe zorgen we ervoor dat mensen een eerlijke kans krijgen en niet op basis van naam, kleur of andere aspecten worden buitengesloten?

SER-programmaleider Alice Odé, onderzoekers Zoë Papaikonomou en Onur Sahin en ondernemer Mourad el Moussati vertellen over het belang van echt diversiteitsbeleid en een goede uitvoering in de praktijk. Hoe zorgen we dat iedereen die wil werken een plek krijgt op de arbeidsmarkt? En waarom is het juist zo waardevol voor organisaties om hier concrete stappen in te zetten? ‘het gaat hierbij niet alleen om gelijke kansen, maar ook om gelijkwaardigheid. Dit gaat juist over de verschillen tussen mensen, maar die verschillen zijn wel even veel waard en voegen ook evenveel toe.’

Beluister nu de podcast op onze website of op je favoriete podcastApp.


Over de economie podcast Impact in de Polder

In de podcast Impact in de Polder neemt onze vaste reporter Marnix Kluiters luisteraars mee op een boeiende reis langs sociaal-economische kwesties. Elke aflevering staat één onderwerp centraal, aanhakend op een advies waar de SER aan werkt of recent is uitgebracht. Met als insteek: wat is de urgentie, hoe zien context en perspectieven in het veld eruit en hoe gaat de SER te werk?

Over Marnix Kluiters

Marnix heeft een passie om diepgang op een inspirerende manier toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij wordt gedreven door het creëren van maatschappelijke waarde. Op zijn twintigste kreeg Marnix te maken met een heftige oogaandoening, waardoor hij in een halfjaar tijd het centrale gedeelte van zijn zicht verloor. Dit was echter geen reden voor hem om bij de pakken neer te zitten. Al snel leerde Marnix om volledig non-visueel te functioneren. Hij werkt als podcastmaker en houdt lezingen.

Podcast SER : Impact in de polder
Roltrap met mensen