Zicht op

Podcastaflevering 8: Betekenisvolle dialoog

In deze aflevering van de SER podcast Impact in de Polder gaat Marnix dieper in op betekenisvolle dialoog in internationale ketens. Waarom is het belangrijk om het gesprek over mensenrechten, goede werkomstandigheden en duurzaamheid met stakeholders in de productieketens te voeren? En hoe voer je dit gesprek op een open en constructieve manier?

Samen met hoogleraar Harry Hummels, Arnoud van Vliet (CSR-manager bij Zeeman), Trude Vredeveld (netwerk-coördinator bij het MVO Platform) en Jules Beelen (SER) duikt Marnix in de betekenis van een betekenisvolle dialoog. Hoe ziet deze dialoog er in de praktijk uit? En wat wordt er verwacht van bedrijven en stakeholders? Beluister nu deze aflevering van Impact in de Polder om hier meer over te weten te komen. Je kunt de aflevering beluisteren via onze website of via je favoriete podcastkanaal!


Over de economie podcast Impact in de Polder

In de podcast Impact in de Polder neemt onze vaste reporter Marnix Kluiters luisteraars mee op een boeiende reis langs sociaal-economische kwesties. Elke aflevering staat één onderwerp centraal, aanhakend op een advies waar de SER aan werkt of recent is uitgebracht. Met als insteek: wat is de urgentie, hoe zien context en perspectieven in het veld eruit en hoe gaat de SER te werk?

Over Marnix Kluiters

Marnix heeft een passie om diepgang op een inspirerende manier toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij wordt gedreven door het creëren van maatschappelijke waarde. Op zijn twintigste kreeg Marnix te maken met een heftige oogaandoening, waardoor hij in een halfjaar tijd het centrale gedeelte van zijn zicht verloor. Dit was echter geen reden voor hem om bij de pakken neer te zitten. Al snel leerde Marnix om volledig non-visueel te functioneren. Hij werkt als podcastmaker en houdt lezingen.

Podcast SER : Impact in de polder
Werken in natuursteen