Refugee Team

Het Refugee Team zet evenementen in de stad in om vluchtelingen naar werk te begeleiden.

Vrijwilligerswerk bij evenementen

Het Refugee Team helpt vluchtelingen in Nederland beter en sneller integreren door hen via vrijwilligerswerk bij sportevenementen naar een baan te begeleiden.

In Nederland worden er jaarlijks zo’n 600 sportevenementen georganiseerd met allemaal hetzelfde probleem: het vinden van voldoende gemotiveerde vrijwilligers. Tegelijkertijd worstelen veel Nederlandse gemeenten met het activeren en naar werk begeleiden van de grotere stroom vluchtelingen die sinds 2015 naar ons land komt. 90% van hen zit na 3 jaar in Nederland nog werkloos thuis.

Het Refugee Team brengt deze uitdagingen samen. Met een team van vluchtelingen gaan we door het jaar heen bij verschillende evenementen als vrijwilliger aan het werk. We doen hierbij van alles, van kaartverkoop, catering, opbouwen van een parcours.

Hierbij snijdt het mes aan twee kanten: we helpen het evenement uit de brand én onze teamleden leren nuttige vaardigheden, komen contact met nieuwe mensen en kunnen de Nederlandse taal oefenen.

Stap naar werk

Als tegenprestatie voor het vrijwilligerswerk, brengen evenement-organisatoren deelnemers van het Refugee Team in contact met hun bedrijvennetwerk. Dit zijn bijvoorbeeld sponsoren, leveranciers of bedrijven in een businessrun. Met een goede referentie van het evenement op zak helpen we onze teamleden binnen dit netwerk met het vinden van een baan, stage of een opleidingsplek. Met succes: 70% van onze teamleden stroomt binnen een jaar uit naar een vervolgstap.

Op dit moment werkt het Refugee Team in de gemeente Tilburg, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Breda bij ca. 35 evenementen per jaar met meer dan 120 statushouders.

Meer informatie over dit project (website Refugee Team)

Contact

Martijn Berghman
06 - 275 563 66
info@refugeeteam.nl