Due Diligence Succesfactor: IT infrastructuur die registreert wat, waar en hoe je inkoop/investeert

Om risico's te signaleren en te kunnen voorkomen of beperken, moet je eerst weten wat, waar en hoe er wordt geproduceerd. Supply chains zijn vaak complex en het ontsluiten en interpreteren van data vereist een goede structuur waarbij IT cruciaal is.

Deze informatie moet vervolgens intern vertaald worden naar concrete acties voor verschillende afdelingen. Bedrijven die hebben geïnvesteerd in goede IT-systemen kunnen zich richten op het aanpakken van de daadwerkelijke problemen op basis van de informatie die uit hun supply chain komt. In plaats van alleen te werken aan het verzamelen van gegevens, want zonder een IT-systeem kan dit een dagtaak zijn.

Het is dus belangrijk om bestaande informatiesystemen te ontwikkelen of aan te passen om informatie over due diligence-processen te verzamelen, zodat er beslissingen genomen kunnen worden en effectief gereageerd kan worden op wat er binnen de supply chain gebeurt.
Het werken aan IMVO wordt op deze manier voor personeel praktischer, waarmee de aantrekkelijkheid om aan IMVO te werken wordt vergroot. Ook kunnen er links naar commerciële gegevens en contracten worden gemaakt. Kortom, een effectieve IMVO-aanpak heeft IT nodig waarin is vastgelegd wat, waar en hoe producten/diensten worden gekocht/geïnvesteerd.