Leerwerktraject voor elektromonteurs

Het UAF en Alliander en Temphory organiseren samen een leerwerktraject met baangarantie voor vluchtelingen bij Liander. Na een mbo-opleiding Elektrotechniek kunnen deelnemers aan de slag als Eerste elektromonteur.

In de energiebranche is er een grote behoefte aan gekwalificeerde elektrotechnici. Dit leerwerktraject biedt statushouders met een achtergrond in de elektrotechniek de kans om bij te dragen aan de energietransitie en zich te ontwikkelen.

Theorie en praktijk

Deelnemers volgen een intensief opleidingstraject van anderhalf jaar. De eerste zes maanden gaan de deelnemers fulltime naar school in Ermelo. Ze volgen taallessen, behalen het VCA en andere certificaten, halen hun rijbewijs en krijgen theorie- en praktijklessen. Daarna lopen zij acht maanden een BPV stage. Na het behalen van het diploma kunnen deelnemers aan de slag bij Liander in hun eigen woonomgeving.

Werving

We zetten de werving uit via de website van Temphory, sociale media, nieuwsbrieven en rechtstreekse contacten met onder andere gemeentes. Veel kandidaten melden zich nu ook via via, door bijvoorbeeld iemand te kennen die de opleiding al heeft gevolgd.

Aandacht voor jargon

Er wordt extra aandacht besteed aan de Nederlandse taal en het leren van het vakjargon. De kosten van het opleidingstraject worden vergoed door de werkgever. Het UAF verzorgt selectie van de kandidaten en de begeleiding tijdens het werkervaringstraject.

De start van het traject is november 2022.

Resultaten en toekomstperspectief

Op 4 oktober 2021 is de vierde groep gestart. Het traject loopt al sinds 2017 en de intentie is om elk jaar een groep van 10 statushouders op te leiden. Het opleidingstraject duurt anderhalf jaar per groep. In november 2022 start een nieuwe groep.

Download de folder.

Meer informatie over dit project (website UAF)

Contact

advies@uaf.nl