Publicatie

Digitale economie vraagt om investeringen

‘Investeer in onze digitale toekomst’ is de oproep van VNO-NCW en MKB-Nederland in hun recent gepubliceerde rapport over de digitale economie.

Burgers leven en werken grotendeels in een digitale economie en samenleving, stelt het rapport. Ook bedrijven doen digitaal zaken en hebben hun processen gedigitaliseerd.

Vestigingsklimaat

De auteurs benoemen digitalisering als de sleutel tot een betere samenleving. Het is noodzakelijk voor economische groei en draagt bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Hiervoor is een goed vestigingsklimaat voor ondernemingen nodig. Om hen aan te trekken én te behouden is een goed werkend digitaal ecosysteem cruciaal.

Ook blijft digitale innovatie belangrijk om het vestigingsklimaat te versterken. Landen als China en de Verenigde Staten zijn sneller met digitale innovatie vergeleken bij Nederland en de Europese Unie. Daardoor ontstaat een achterstand in de data-economie. Eén van de oorzaken is dat niet iedereen klaar is voor de digitale economie door bijvoorbeeld een tekort aan specialistische kennis.

Lees meer

Lees de gehele publicatie ‘Investeren in onze digitale toekomst’.