Sectoraal en Regionaal LLO-netwerk

Als aanjager van leven lang ontwikkelen (LLO) maakt de SER zichtbaar wat er in regio’s en sectoren gebeurt om een positieve en vanzelfsprekende leercultuur te stimuleren. De afgelopen jaren is een netwerk opgebouwd met 39 samenwerkingsverbanden die zich hiervoor inzetten.

De samenwerkingsverbanden hebben een diverse achtergrond en zijn verspreid over heel Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld verbanden waarin sociale partners, gemeenten en uitvoeringsorganisaties samenwerken, maar ook specifieke werkgeversinitiatieven. Al deze samenwerkingsverbanden geven op verschillende manieren invulling aan leven lang ontwikkelen.

Denk bijvoorbeeld aan het versterken van de arbeidsmarktpositie van specifieke doelgroepen en het tegengaan van personeelstekorten. Maar ook het onder de aandacht brengen en verstrekken van scholingsvouchers, hulp bij oriëntatie en loopbaanadvies, het voorkomen van mismatches en specifieke maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie.

Maak kennis met de projecten

Inzichten uit het netwerk

In 2021, 2022 en 2023 vonden gespreksronden plaats met alle samenwerkingsverbanden. De successen, aandachtspunten en inzichten van deze jaargesprekken zijn samengebracht in een publicatie. Met de conclusies en aanbevelingen wil de SER andere initiatieven op het gebied van LLO en (landelijke) beleidsmakers inspireren. 

Bijeenkomsten

De 250 leden van het netwerk, waaronder de projectleiders van de samenwerkingsverbanden, komen regelmatig bij elkaar om kennis uit te wisselen en van elkaar te leren. Zo werden er inmiddels bijeenkomsten georganiseerd over onder meer:

De bijeenkomsten starten met een inleiding op het thema van de dag, waarna landelijke bestuurders en experts in een paneldiscussie met elkaar in gesprek gaan. In deelsessies delen de leden van het netwerk best practices en worden do’s and don’ts uitgewisseld.

Lid worden

Ben je zelf projectleider bij een sectoraal of regionaal samenwerkingsverband op het gebied van leven lang ontwikkelen en heb je interesse om lid te worden van ons netwerk? Neem dan contact op met coördinator Henk Boes via het formulier. We nemen daarna contact met je op om te kijken of jouw samenwerkingsverband geschikt is voor ons netwerk.

Lid worden Sectoraal en Regionaal LLO-netwerk

Apotheker die computer gebruikt voor beheer medicijnvoorraad © Shutterstock

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van alle actualiteiten? Schrijf je dan in voor onze Leven lang ontwikkelen-nieuwsbrief en word lid van de LinkedIn-groep.