Ontwikkelbudget voor uitzendkrachten

Ondersteuning voor duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten.

Regio: Landelijk

Doorzaam, het fonds voor de uitzendbranche, ondersteunt en adviseert uitzendorganisaties om een visie te ontwikkelen waarin duurzame inzetbaarheid van en voor uitzendkrachten centraal staat. Een van de activiteiten van Doorzaam is het Ontwikkelbudget voor uitzendkrachten. Dit budget helpt uitzendkrachten om beter en breder inzetbaar te blijven door middel van coaching en eventueel interventies.

De doelgroep van het initiatief bestaat uit uitzendkrachten die geen vast contract bij de uitzendwerkgever hebben. Er wordt vooral gefocust op mensen met een opleiding tot en met MBO niveau 4.

Om met leven lang ontwikkelen (LLO) aan de slag te gaan, moet je psychisch en lichamelijk gezond zijn. Maar er is meer van belang. Doorzaam biedt een duurzame inzetbaarheidsscan die niet alleen op deze onderwerpen ingaat, maar uitgaat van een complete aanpak. Centraal staan de vaardigheden van de uitzendkracht, zoals bijvoorbeeld algemene werknemersvaardigheden, taalvaardigheid en digitale vaardigheid. Als laatste komen ontwikkel- en verandervaardigheden aan bod, die belangrijk zijn om aan LLO te kunnen werken.

Het Ontwikkelbudget biedt de uitzendkracht meer dan de duurzame inzetbaarheidsscan. Zo is er begeleiding van een professionele coach en een budget tot 2.500 euro, voor gerichte vervolgacties of opleidingen. De ambitie van het initiatief is om ieder jaar 1.000 uitzendkrachten deze aanpak aan te bieden.

Betrokken samenwerkingspartners

Sociale partners & het bedrijfsleven.

Contactpersoon

Chantal Huinder | E: huinder@doorzaam.nl | 020 655 82 16

Meer informatie