Walk & Talk

De koffiepauze voor wie ander werk zoekt.

Regio: Landelijk

Onder de naam Walk&Talk worden veel activiteiten rondom werken, solliciteren en leren georganiseerd. Deelnemers komen hierbij samen op een laagdrempelige bijeenkomst in een lokale bibliotheek. Het doel is om iedereen die op zoek is naar (ander) werk te helpen zelf de deskundige te worden voor zijn of haar zoektocht.  Deelnemers moeten zo zelfredzamer worden, nu en in de toekomst.

Maandelijks bezoeken ongeveer 2.000 werkzoekenden een Walk&Talk-bijeenkomst. Deze groep bestaat uit hoger opgeleiden, lager opgeleiden, werkzoekenden met en zonder baan, enzovoort. Gemeenschappelijk is dat ze nadenken over hoe ze hun zoektocht naar werk het beste aan kunnen pakken. De resultaten verschillen per persoon: deelnemers vinden bijvoorbeeld een baan waar ze niet eerder over hadden nagedacht, of ontdekken nieuwe kwaliteiten van zichzelf.

Ook helpen mensen elkaar onderling bij het vinden van werk.Walk&Talk wil op termijn in iedere arbeidsregio een maandelijkse bijeenkomst organiseren. In opdracht van de Koninklijke Bibliotheek traint en begeleidt het initiatief bibliotheekmedewerkers bij het houden van Walk&Talk-bijeenkomsten.

 

Betrokken samenwerkingspartners

De Levende Sollicitatiegids, De Koninklijke Bibliotheek en individuele bibliotheekorganisaties.

Contacpersoon

Bastiaan Heijne | bastiaan@levendesollicitatiegids.nl | 06 - 41528738

Meer informatie