De Achthonderd

Programma voor maatwerkopleidingen richting een duurzame baan.

Regio:Zuid

De Achthonderd is een programma om mensen van 18 jaar en ouder te begeleiden naar duurzaam werk. Deelnemers krijgen een mbo-opleidingstraject op maat. Daarbij wordt de deelnemer gekoppeld aan een werkgever en vaak ook een begeleider.

De opleiding is gericht op sectoren waarin krapte heerst: bijvoorbeeld de logistieke sector, techniek of de zorg/dienstverlening. Deze organisaties bevinden zich in de Brainportregio Eindhoven.

De Achthonderd richt zich op een goede samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en uitvoerende overheidsorganisaties. Dat doet het project met de kernwaarden nabijheid, gezamenlijkheid en daadkracht. Het programma wil in 2023 minimaal 800 mensen op een duurzame manier op de arbeidsmarkt geholpen hebben.

Betrokken samenwerkingspartners

Summa College, UWV, VNO-NCW Brabant Zeeland, WSD, Kempen Plus, Leren en Werken, KOP, Gemeente Eindhoven, Ergon, 04werkt, MKB-Eindhoven, WIJeindhoven, Vencomatic,
Driessen, Fittinq, GOM, Breedweer, CSB Installatietechniek, VMG fietshuis, Hapert, Bruns, Faes Groep, Vencosteel, AVZ, RSZK Zorgprofessionals, Sint Annaklooster, CSU, Renewi, Kringloopwinkel het Goed, Naar de juiste plek.

Contactpersoon

Willem van der Craats | E: wj.vandercraats@summacollege.nl | T: 06 533 81 325

Meer informatie

  • de800.nl: De achthonderd, leren wat werkt