Nieuwsoverzicht

Een overzicht van nieuwsberichten over diversiteit in bedrijf.

Kwetsbaar en persoonlijk: Dit zijn de verhalen uit onze nieuwe portrettenreeks Living Labels: Voorbij Vooroordelen

26-09-2022

In de aanloop naar Diversity Day op 4 oktober heeft SER Diversiteit in Bedrijf het nieuwe project Living Labels gelanceerd. In deze collectie van persoonlijke verhalen komen geïnterviewden aan het woord over de stereotyperingen waar ze in het dagelijks leven mee te maken krijgen. Anderen plakken al snel labels op hen, maar vergeten vaak dat een mens niet samen te vatten is in één woord.

14 werkgevers ondertekenen Charter Diversiteit tijdens bijeenkomst bij NN Group

22-09-2022

14 werkgevers hebben vandaag het Charter Diversiteit ondertekend tijdens een bijeenkomst van SER Diversiteit in Bedrijf bij NN Group in Den Haag. De bedrijven zeggen daarmee toe dat zij diversiteit en inclusie (D&I) als meerwaarde zien en strategische middelen zullen inzetten om D&I op de werkvloer te bevorderen.

Nieuw: Charterdocument en Overzicht Medewerkersnetwerken

21-09-2022

Medewerkersnetwerken spelen een belangrijke rol in het bevorderen van diversiteit en inclusie in hun organisaties. Zij blijken een belangrijke motor voor de participatie van medewerkers en dragen daarmee bij aan een inclusieve werkcultuur. Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde ervan en investeren in deze netwerken.

“Het is ontzettend belangrijk om de progressie op het thema diversiteit en inclusie te blijven vieren”

31-08-2022

Met alweer de vierde editie van Diversity Day in zicht, lijkt diversiteit en inclusie inmiddels een vast onderdeel van de corporate agenda. Wat maakt dit terugkerende event nog steeds zo belangrijk? We spraken met corporate antropoloog Jitske Kramer en artiest en inspirator Glenn de Randamie – beter bekend als Typhoon – over cultuurverandering binnen organisaties, verschuivende machtsverhoudingen en het slaan van piketpaaltjes.

SER Diversiteit in Bedrijf en Refugee Talent Hub lanceren publicatie Statushouders en Werk: 'Hier ligt veel arbeidspotentieel'

07-07-2022

In een volle Amsterdamse Zuiderkerk werd op 30 juni het Charterdocument Statushouders en Werk gelanceerd, een praktische gids geschreven en uitgebracht door SER Diversiteit in Bedrijf en de Refugee Talent Hub. Met deze publicatie voor werkgevers bieden de twee partijen inzicht in de belangrijkste aandachtspunten als het gaat om werken met mensen met een vluchtachtergrond.

Doe mee met Diversity Day: 5 tips om je op weg te helpen

05-07-2022

Veel bedrijven willen werk maken van diversiteit en inclusie op de werkvloer. Diversity Day op 4 oktober is een uitgelezen moment om van wal te steken. Maar hoe? Waar begin je? En hoe voorkom je dat de urgentie verwaait? Vijf tips van Hussein Dia van SER Diversiteit in Bedrijf.

Charterdocument 'Statushouders en werk'

30-06-2022

‘Gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor iedereen’ is een van de doelen van SER Diversiteit in Bedrijf. Toch staan bepaalde groepen, waaronder statushouders, (te lang) aan de zijlijn. Binnen de groep professionals met een vluchtachtergrond zit veel arbeidspotentieel en daar liggen veel kansen voor werkgevers, vooral nu zij aanlopen tegen arbeidstekorten.

Van kwetsbare medewerker naar onmisbare professional: hoe ISS succesvol mensen met beperking naar duurzame baan begeleidt

28-06-2022

Charterondertekenaar ISS deelt hoe een publiek-private samenwerking (PPS) leidt tot volwaardige banen voor mensen met een beperking. Voor hen is de afstand tot de arbeidsmarkt in veel gevallen helaas onterecht groot.

Conferentie over discriminatie in Amsterdamse zorg goed bezocht: ‘Gaat niet om wie het fout doet, maar om wat we van elkaar kunnen leren’

27-06-2022

Begin dit jaar uitte de gemeenteraad van de gemeente Amsterdam de wens om racisme en discriminatie in de zorg aan te pakken. De gemeente Amsterdam heeft daarom in samenwerking met Sigra, het regionale samenwerkingsverband zorg en welzijn in Noord-Holland, een programma opgesteld over dit onderwerp. In dit kader werd op 16 juni de conferentie 'Samen tegen discriminatie in de zorg- en hulpverlening' georganiseerd in Podium Mozaïek, een intercultureel cultuurhuis in Amsterdam.

Inspiratiesessie Diversity Day 2022: 'Probeer persoon te zien voor wie die is'

15-06-2022

In de aanloop naar de Nederlandse Diversity Day op 4 oktober 2022 tijdens de European Diversity Month organiseerde SER Diversiteit in Bedrijf enkele weken geleden samen met 15 partners een Inspiratiesessie. De vraag die centraal stond tijdens de bijeenkomst was: Hoe zorgen we ervoor dat verschil ons verrijkt?

Volg ons:

LinkedIn   Twitter