Nieuwsoverzicht

Een overzicht van nieuwsberichten over diversiteit in bedrijf.

'Ook feestdagen die niet in de cao staan, kun jij bij ons vieren'

11-06-2024

Niet langer moeilijk doen over feestdagen die niet opgenomen zijn in de collectieve arbeidsovereenkomst, dat is het credo van Schiphol. Ook Eid al-Fitr (Suikerfeest), Internationale Vrouwendag of de Pride vallen onder de arbeidsvoorwaarden. Zegt het voort, betoogt senior HR business partner Peggy van Bochove: “Met deze diversiteitsuren benadrukken we dat we een afspiegeling van de maatschappij zijn.”

Ander perspectief helpt organisaties meer impact maken met diversiteits- en inclusiebeleid

22-05-2024

Veel werkgevers streven naar een diverse en inclusieve organisatie, maar worstelen met het omzetten van de inspanningen die ze hiervoor leveren naar tastbare impact. Het einddoel van een organisatie die écht divers en inclusief is, lijkt daardoor soms onbereikbaar. Om organisaties op weg te helpen met het concreet maken hiervan, presenteren Universiteit Utrecht, InclusieNL en SER Diversiteit in Bedrijf hun nieuwe onderzoeksresultaten die de kijk op het realiseren van impact met diversiteits- en inclusiebeleid (D&I) in nieuw daglicht zetten.

Inspiratiesessie tijdens European Diversity Month in bioscoop Rotterdam

17-05-2024

Op 14 mei 2024 vond in het Cinerama Filmtheater in Rotterdam een inspiratiesessie plaats ter ere van de European Diversity Month. Het evenement, georganiseerd in samenwerking met de Europese Commissie, UN Global Compact en Movies that Matter, bracht de kracht van film en diepgaande gesprekken samen om een sterke boodschap over te brengen.

IDAHOBIT: wat je moet weten over de arbeidsmarktpositie van lhbti+ personen

17-05-2024

Nog altijd zijn er mensen het slachtoffer van discriminatie, haat en geweld vanwege hun seksuele geaardheid, genderidentiteit, genderexpressie en/of seksediversiteit. Op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi+, Trans- en Interseksefobie (IDAHOBIT), vragen verschillende organisaties aandacht voor de rechten van lhbti+ personen.

Sahar Yadegari, directeur expertisecentrum VHTO: ‘Fix the system, not the girls’

23-04-2024

Op Girls’ Day zetten bedrijven in bèta, techniek en IT hun deuren open voor meiden tussen de 10 en 15 jaar. Een initiatief van expertisecentrum VHTO (Voor Haar Technische Ontwikkeling), omdat nog altijd relatief weinig jonge vrouwen kiezen voor een technische opleiding. 8.400 meiden en 230 bedrijven namen deel aan dit event, dat dit jaar op 11 april plaatsvond. Volgens VHTO-directeur Sahar Yadegari moeten niet de meiden, maar moet het systeem veranderen.

Evers & Evers Glas en ERA Contour winnaars van de eerste Bouw en Infra Inclusief Award

12-04-2024

Op donderdag 11 april werd in The Colour Kitchen in Utrecht de eerste Bouw en Infra Inclusief uitgereikt. Na enthousiaste pitches richting een deskundige jury, vielen Evers & Evers Glas (categorie mkb) en ERA Contour (categorie grootbedrijf) in de prijzen voor de mooie activiteiten waarmee zij diversiteit en inclusie in hun organisaties bevorderen.

‘We zijn nog lang niet uitgeleerd’

02-04-2024

“De SER moet ons uitdagen”, zegt Manon van der Lely, manager HR development van a.s.r. Daarom ondertekende de verzekeraar het Charter Diversiteit, een initiatief van SER Diversiteit in Bedrijf. Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie zijn onderdeel van de bedrijfsstrategie van de verzekeraar. Geen mooie praatjes voor de bühne of verplichting, maar puur bedrijfsbelang. “Maar we zijn nog niet uitgeleerd.”

Hardnekkig maar al lang verboden: de loonkloof

19-03-2024

Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen, al doen ze hetzelfde werk. En ook vrouwen die gelijk werk doen, worden niet altijd gelijk betaald. Wat is er nodig voor een rechtvaardige transitie op het gebied van beloning? Een tweegesprek tussen Sophie van Gool, econoom en schrijver, en Phoebe Cox, beleidsadviseur bij het College voor de Rechten van de Mens.

Charter Diversiteit 500+ ondertekenaars bereikt

05-03-2024

Vorige week op 29 februari 2024 is tijdens een ceremonie bij het Provinciehuis Drenthe een mijlpaal voor het Charter Diversiteit bereikt, met meer dan 500 ondertekenaars! Deze viering werd gevolgd door een inspirerende kennis sessie van SER Diversiteit in Bedrijf, gericht op het cruciale thema 'Divers talent werven en behouden'.

Eerste Kamer bespreekt "Wetsvoorstel Gelijke Kansen bij Werving en Selectie"

28-02-2024

Op 27 februari, stond er een historische gebeurtenis op de agenda van de Eerste Kamer. Het langverwachte "Wetsvoorstel Gelijke Kansen bij Werving en Selectie" werd besproken. Dit wetsvoorstel is een belangrijke mijlpaal voor de Nederlandse arbeidsmarkt.

Volg ons:

LinkedIn   Twitter