Zij-instroom Verzorgende IG/Medewerker maatschappelijke zorg

Een bijzondere samenwerking om tekorten in de zorg op te vangen.

Regio: Noord

Randstad Vakschool, Zorggroep Tangenborgh, Cosis en Treant Zorggroep werken samen om tekorten in de zorg structureel aan te pakken. In februari 2019 zijn er 22 zij-instromers gestart met een twee jaar durende opleiding tot Verzorgende IG/ Medewerker maatschappelijke zorg. Een dubbeldiplomering dus om te voldoen aan de groeiende cliëntvraag naar zorg en begeleiding ineen.

Leerlingen maken tijdens de opleiding kennis met zowel ouderenzorg als gehandicaptenzorg. Ze werken in een carrousel waarbij ze na een aantal maanden overstappen naar de volgende werkgever. De leerlingen krijgen daarmee de kans om een weloverwogen keuze te maken voor de branche waarin ze uiteindelijk willen gaan werken. Bovendien krijgen kandidaten dankzij de samenwerking met zorginstellingen de mogelijkheid te leren bij verschillende zorgorganisaties.

Dit initiatief wil de zorg en welzijn-sector stimuleren over de grenzen van de eigen organisatie heen te kijken. Opleiden voor de branche, door samen te werken en het belang van de zorg en welzijn voorop te stellen.

Betrokken samenwerkingspartners

Zorggroep Tangenborgh, Cosis en Treant Zorggroep

Contactpersoon

Natascha van der Laan | E: natascha.van.der.laan@nl.randstad.com | T: 06 46 25 16 23