Westfriesland Academie

Trainingsprogramma voor zeven gemeenten in Westfriesland.

Regio:Noord

De Westfriesland Academie organiseert offline en online trainingen voor ruim 1.400 ambtenaren van zeven Westfriese gemeenten. Door de samenwerking tussen gemeenten ontstaat een positieve impuls voor leren en ontwikkelen in de regio. De medewerkers volgen training in gemengde groepen van verschillende gemeenten en leren zo met én van elkaar. Daarbij vergroten zij tegelijkertijd hun netwerk.

Het programma wordt bepaald door de vragen die bij de gemeente spelen. Ook kan het management of de directie opdrachten voor leeractiviteiten geven. Het leren bestaat uit vier pijlers:

  • Algemene kennis en vaardigheden
  • Professionaliseren van functies, rollen en groepen
  • Leren rondom vraagstukken en thema's
  • Het leren ondersteunen

De Westfriesland Academie is begonnen in Hoorn en is uitgegroeid tot een regionale academie. In 2019 telde de academie ruim 2.500 cursisten die in totaal 245 trainingen volgden. In dat jaar heeft de academie 115 verschillende onderwerpen aangeboden, variërend van visueel presenteren tot bedrijfshulpverlening.

Westfriesland Academie in coronatijd
Waar voorheen de trainingen op eigen locaties in de regio plaatsvonden, organiseert het initiatief deze nu waar mogelijk online.

Betrokken samenwerkingspartners

7 samenwerkende gemeenten: Koggenland, Opmeer, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland en Hoorn.

Contact

Angelina Carol, Ingrid Andriese, Corine Buijs en Danielle Aker | E: info@westfrieslandacademie.nl | T: 0229 25 22 00

Meer informatie