VOMI Academie

Opleider voor de (proces)industrie.

Regio:Landelijk

De VOMI Academie is de opleider voor bedrijven die aangesloten zijn bij VOMI, de branchevereniging van dienstverlenende ondernemers in de procesindustrie. De VOMI Academie houdt zich bezig met het bevorderen van soft skills, vaardigheden en houding en gedrag, zoals veiligheidsattitude in de (proces)industrie.

De Academie dankt haar bestaan aan de VOMI-leden. Zij hebben behoefte aan een opleider die zich specifiek richt op de pijnpunten waarmee de industrie kampt. Het aanbod van de VOMI Academie wordt ontwikkeld in samenwerking met de VOMI-leden en andere experts uit de branche, waardoor het goed aansluit op de industrie.

Het initiatief maakt de stap van opleider in de procesindustrie naar partner in leren voor de leden van VOMI. Met behulp van L&D-professionals en op maat ingerichte leertechnologie wil het bedrijven ondersteunen, bijvoorbeeld bij het kosteneffectief en slim organiseren van hun opleidingsafdeling en interne leerprocessen. Zo draagt de VOMI Academie bij aan de toepassing van een leven lang ontwikkelen binnen de (proces)industrie.

 

VOMI Academie in coronatijd

Vanwege de coronacrisis heeft het initiatief twee maanden geen klassikale trainingen en opleidingen kunnen organiseren. Vanuit de gedachte van blended learning is daarom meer ingezet op het aanbieden van online trainingen, waar deze eerst vooral ondersteunend waren aan de klassikale trainingen. Vanaf 1 juni worden weer klassikale trainingen op locatie aangeboden.


Hoewel de coronacrisis de VOMI Academie hard heeft geraakt, biedt de scholingsverplichting uit de NOW 2.0 nieuwe kansen. Bedrijven die aanspraak willen maken op deze regeling worden immers verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- of omscholing te doen. De VOMI Academie is goed gepositioneerd om bedrijven te ondersteunen bij deze uitdaging.

Betrokken samenwerkingspartners

VOMI Vereniging, VOMI-leden, Van Sadelhoff Learning Services.

Contact

Jasper Scherpenborg | E: jasper.scherpenborg@vomiacademie.nl | T: 06 349 305 77

Meer informatie