Smart Welding Factory

De snelle ontwikkelingen van robotica bij het lassen vragen om een speciaal lesprogramma.

Regio: Landelijk

Smart Welding Factory is een samenwerking van vooruitstrevende bedrijven en kennis-/onderwijsinstellingen op het gebied van automatisering en inzet van robotica bij het lassen. De ontwikkelingen en digitalisering in de smart industry gaan snel. Daarom is het belangrijk dat nieuwe medewerkers, docenten en zittend personeel hierbij aangehaakt blijven. Samen met de partners uit het Fieldlab Smart Welding Factory heeft LAC een lesprogramma ingericht dat hierop aansluit. Het lesprogramma is gericht op het gebruik van robotica bij het lasproces, waarbij het aansturen van de robot slechts een stukje van de puzzel is.

Het ontwikkelde lespakket ontzorgt de onderwijsinstelling en neemt de leerling mee in wat er belangrijk is bij het inrichten van het robot(las)proces. Zowel engineers als lasrobotbedieners kunnen daarmee hun meerwaarde ervaren.

De opleiding wordt in diverse vormen aangeboden, zowel voor zittend personeel als nieuwe studenten of medewerkers. Op dit moment kan de opleiding op zes locaties in Nederland gevolgd worden.

Smart Welding Factory in coronatijd

Door het digitale lesprogramma en de software die daar deel van uitmaakt, kunnen deelnemers vanuit huis blijven leren. Ook contact met docenten verloopt online, bijvoorbeeld via Teams. Via het lesplatform kunnen studenten toetsen volgen of opdrachten met elkaar uitwisselen. Bekijk voor meer informatie dit artikel over Smart Welding Factory.

Betrokken samenwerkingspartners

LAC, ROC van Twente, AT opleidingen, Aebi Schmidt Nederland, Stork Thermeq, Wive Techniek, Pan Oston, Exerion, Contour Covering Technology, NIL, SMEOT, Hoekman RVS, Nooteboom Trailers, Stanstechniek Gaanderen, Van Raam Fietsen, VSMI, Breman Machinery, Gunnebo, Summa College, Stichting Vakopleiding Metaal, ROC Friese Poort, BOZ Group, Techwise, Teclab, Civon, Dewulff group.

Contactpersoon

Mark Kocx | E: kocx@lac.nl | T: 074 – 8525389 M: 06 – 51519374 

Meer informatie