Persoonlijke ontwikkeling via de Bibliotheek

Gratis cursusaanbod voor bibliotheekleden.

Regio: Landelijk

Leven lang ontwikkelen is een maatschappelijke opgave voor het Bibliotheeknetwerk. Daarom kunnen alle (volwassen) bibliotheekleden het online cursusaanbod van GoodHabits en Soofos gratis gebruiken.

Rond het cursusaanbod programmeren lokale bibliotheken activiteiten (zoals een lezing, debat of meet-ups) waarmee een blended learning-leermethode ontstaat. Dit betekent dat zowel online als offline leren mogelijk is. Ook worden rond de cursusthema’s verbindingen gelegd met de collectie (boeken, tijdschriften, e-books, luisterboeken) van de bibliotheek.

De bibliotheek wordt hiermee een plek waar leren en ontplooien niet iets is van ‘moeten’ maar van ‘willen’. Bibliotheken dragen bij aan het (door)ontwikkelen van vaardigheden waarmee mensen hun blijvende inzetbaarheid op de arbeidsmarkt versterken en actief aan de samenleving deelnemen. De bibliotheek biedt zo toegang tot non-formele en informele scholingsmogelijkheden. Daarnaast neemt de bibliotheek een rol als wegwijzer naar formele scholingsmogelijkheden.

Betrokken samenwerkingspartners

Goodhabitz, Soofos.

Contact

Norma Verheijen | E: norma.verheijen@kb.nl

Meer informatie