Make IT Work

Hoogopgeleiden zonder IT-achtergrond worden omgeschoold naar een functie in de IT.

Regio: Landelijk

Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk om zich om te scholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan. Cursisten worden via een tool geselecteerd. Werkgevers en kandidaat-cursisten ontmoeten elkaar tijdens een werkgeversmarkt. Als dit van beide kanten bevalt, kan de kandidaat als cursist meedoen in de omscholing tot Software Engineer, Security Specialist of Business & Data Analytics Specialist.

Om de hoogopgeleide talenten om te scholen, heeft het onderwijs samen met de aangesloten werkgevers een unieke opleiding ontwikkeld. De cursisten volgen eerst vijf maanden fulltime een goede, actuele opleiding. In het tweede deel van de omscholing kunnen zij aan de slag bij één van de deelnemende bedrijven of instellingen.

Daarna wonen de cursisten nog zes terugkomsessies bij voor inhoudelijke verdieping. De werkgever betaalt de omscholingskosten en biedt vervolgens een fulltime arbeidsovereenkomst aan van zes maanden met een marktconform salaris.

Betrokken samenwerkingspartners

103 deelnemende werkgevers, Nederland ICT, Platform Beta-Techniek, CIO Platform, Amsterdam Economic Board en Platform ECP

Contactpersoon

 Baukje Siebrecht | E: B.siebrecht@hva.nl

Meer informatie