Leerambassadeurs

Collega’s helpen elkaar bij hun ontwikkeling.

Regio: Landelijk

Een leven lang leren wordt steeds belangrijker om je positie op de arbeidsmarkt te behouden en te verbeteren. Daarom hebben sociale partners met gemeenten afspraken over duurzame inzetbaarheid gemaakt. Om de leercultuur te ondersteunen is de pilot Leerambassadeurs gestart bij een aantal gemeenten.

Een leerambassadeur is een rechtstreekse collega van de werkvloer: ze staan niet in een hiërarchische relatie tot de mensen die ze helpen. Hierdoor is er een veilige omgeving om over ontwikkeling en toekomstplannen te praten. Leerambassadeurs functioneren als ‘maatje’ die hun collega’s aan de hand nemen om een stap verder te zetten als het gaat om opleiding en ontwikkeling.

De leerambassadeur helpt zijn of haar collega op een natuurlijke en laagdrempelige manier. Door het voeren van gesprekken bij de koffieautomaat, in de kantine of wanneer daar behoefte aan is in een langer gesprek onder vier ogen. Om de onafhankelijke positie te waarborgen, worden leerambassadeurs getraind en begeleid door het CNV en de FNV.

Betrokken samenwerkingspartners

CNV, FNV, A+O Fonds Gemeenten

Contactpersoon

CNV Saskia Marsman| E: s.marsman@cnv.nl | 030 - 751 11 93

Meer informatie