Beyond

Versterking van Limburg als regio voor de medische logistiek.

Regio:Zuid

In Beyond werken bedrijfsleven, overheid en onderwijs samen om Limburg als regio voor de medische logistiek verder te versterken. Het doel van Beyond is om logistiek talent aan te trekken, te behouden en zich verder te laten ontwikkelen. Het project biedt daarvoor verschillende opleidingstrajecten aan om de logistieke vaardigheden van medewerkers uit te breiden. Daarnaast zijn de trajecten bedoeld voor kennisdeling, innovatie en verdere professionalisering.

Uitzendbureau Manpower is bij Beyond betrokken. Zij zorgen voor de werving en selectie, maar ook de sociale begeleiding van deelnemers. Werkzoekenden beginnen de eerste drie maanden met behoud van uitkering. Vervolgens worden zij gedetacheerd bij een bedrijf en wordt de opleiding en het BBL-traject door het bedrijf betaald. Na een jaar volgt diplomering en heeft de deelnemer uitzicht op een baan in de medische logistiek.

Beyond is ook gestart met een duaal traject voor statushouders. Daarbij is er één dag in de week ruimte voor inburgering en één dag voor de opleiding tot logistiek medewerker. De resterende dagen worden ingezet op de werkvloer. Uniek hieraan is dat zowel de opleiding als de werkzaamheden plaatsvinden bij dezelfde opdrachtgever.

Betrokken samenwerkingspartners

Uitzendbureau, ROC-onderwijs, medische logistieke bedrijven, gemeenten.

Contactpersoon

Meriam Weiss | E: meriam.weiss@manpower.nl | T: 06 106 83 060

Meer informatie