Beyond

Versterking van Limburg als regio voor de medische logistiek.

Regio:Zuid

In Beyond werken bedrijfsleven, overheid en onderwijs samen om Limburg als regio voor de medische logistiek verder te versterken. Het doel van Beyond is om logistiek talent aan te trekken, te behouden en zich verder te laten ontwikkelen. Het project biedt daarvoor opleidingstrajecten aan op MBO1-, MBO2-, MBO3- en binnenkort ook MBO4/HBO niveau om de logistieke kennis en vaardigheden van medewerkers uit te breiden. De trajecten zijn tevens bedoeld voor kennisdeling, innovatie en verdere professionalisering. 

Daarnaast biedt Beyond mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders de mogelijkheid om een werkervaringstraject met opleiding te starten. De eerste drie maanden is dit met behoud van uitkering. Vervolgens worden zij gedetacheerd bij een van de aangesloten medische logistieke bedrijven. Na een jaar volgt diplomering en heeft de deelnemer een betaalde baan in de medische logistiek.

Beyond is in 2019 gestart met het duale traject voor statushouders. Hierin is er één dag in de week ruimte voor inburgering en één dag voor de opleiding tot logistiek medewerker. De resterende dagen worden ingezet op de werkvloer. Uniek hieraan is dat zowel de opleiding als de werkzaamheden plaatsvinden bij dezelfde opdrachtgever.

Betrokken samenwerkingspartners

Medisch logistieke bedrijven, ROC-onderwijs, WSP, gemeenten en uitzendbureau

Contactpersoon

Meriam Weiss | E: meriam.weiss@wspparkstad.nl | T: 06 106 83 060

Meer informatie