A+O fonds Rijk

Ontwikkeling en scholing voor ambtenaren van de Rijksoverheid.

Regio: Landelijk

Het A+O fonds Rijk biedt ambtenaren van de Rijksoverheid gratis trainingen aan die helpen bij ontwikkeling, werk en loopbaan. De trainingen zijn kort en praktijkgericht. De trainingen worden zowel online als op locatie gehouden. Deze zijn te vinden op het platform Werken aan jouw toekomst.

Regeling loopbaanavies en Blik Vooruit

Iedere rijksmedewerker heeft het recht om eenmaal per vijf jaar een vertrouwelijke loopbaanscan te doen. Je kunt hier een subsidie voor aanvragen van maximaal € 1.500 (exclusief btw) via Regeling Loopbaanadvies. Daarnaast kan iedere rijksambtenaar die drie jaar of langer in dienst is gebruik maken van de Scholingsregeling Blik Vooruit. Deze regeling biedt een scholingsvergoeding van maximaal € 1.000,- voor een cursus of opleiding voor een vervolgstap in hun loopbaan.

Zelfscan 21st century skills

Door technologische en maatschappelijke ontwikkelingen, veranderen de inhoud en de organisatie van het werk. Dit speelt ook bij de Rijksoverheid. Daarom is er de Zelfscan 21st Century skills, waarmee iedere rijksmedewerker kan ontdekken hoe het staat met zijn of haar moderne vaardigheden. De online tool bestaat uit vijf testonderdelen: werkcompetenties & denkstijlen, mediawijsheid, ICT-basisvaardigheden, informatievaardigheden en hybride werken.

Betrokken samenwerkingspartners

FNV Overheid, AC Rijksvakbonden, CNV Overheid en CMHF, de werkgever Rijk

Contact

E: info@aofondsrijk.nl 

Meer informatie