Home | Actueel | Nieuwsberichten | 2010-2018 | 2017 | OR STEDIN als eerste aan de slag met SER-KoersKaart

OR STEDIN als eerste aan de slag met SER-KoersKaart

21 september 2017

Spel als hulp bij bepalen strategie

De ondernemingsraad van STEDIN (netbeheerder gas en elektriciteit) gaat vandaag als eerste OR in Nederland aan de slag met de KoersKaart, een soort spel waarmee de OR zijn strategie kan bepalen. Arjan van Voorden, voorzitter van OR STEDIN, kreeg het eerste exemplaar van de KoersKaart uit handen van SER-voorzitter Mariëtte Hamer.

De KoersKaart helpt OR’en bij het bepalen van hun strategie en prioriteiten voor de komende periode. Daarin wordt ook meegenomen hoe en wanneer de OR hierbij de stakeholders betrekt. Denk hierbij aan de bestuurder, achterban, raad van commissarissen en flexwerkers. Ook worden OR’en gestimuleerd na te denken welke resultaten zij willen bereiken.

De KoersKaart is door de SER samen met De Koers in co-creatie ontwikkeld. Aan de totstandkoming hebben werkgevers, werknemers, OR-leden, bestuurders, opleiders en wetenschappers meegewerkt. De SER ontvangt graag de ervaringen en bevindingen van de OR'en met de KoersKaart. Hiermee kan de SER de medezeggenschap in Nederland verder te optimaliseren.

Lees meer over de Koerskaart