Home | Actueel | Nieuwsberichten | 2010-2017 | 2017 | SER bespreekt IMVO met Ambassadeurs

SER bespreekt IMVO met Ambassadeurs

31 januari 2017

Nederland wordt wereldwijd vertegenwoordigd door ambassadeurs, permanent vertegenwoordigers en consuls-generaal. Eén maal per jaar komen zij bijeen om ontwikkelingen in Nederland, het beleid van de regering en de belangrijkste punten voor het nieuwe jaar te bespreken. Deze ‘Ambassadeursconferentie’ is een belangrijk instrument om de Nederlandse belangen in het buitenland met één stem uit te dragen.

In het kader van deze conferentie bezochten dinsdag 31 januari 25 vertegenwoordigers van Nederland in het buitenland de SER. Gesproken werd over de sectorconvenanten op het gebied van Internationaal MVO, waarmee Nederland sterk aan de weg timmert.

Het proces van totstandkoming en borging werd toegelicht door SER-voorzitter Mariëtte Hamer, waarna een panel inging op vooral het IMVO convenant bancaire sector en de rol van vakbonden en NGO’s bij de onderhandelingen en de implementatie.

De bijeenkomst werd geleid door Marjan Schipper (BuZa). In het panel namen plaats: Chris Buijink (NVB), Coen van der Veer (FNV), Tom van der Lee (Oxfam Novib) en Alexandra van Selm (SER).

 

   

 

 

SER bespreekt IMVO met Ambassadeurs
SER bespreekt IMVO met Ambassadeurs
SER bespreekt IMVO met Ambassadeurs
Alles over het thema