Waternet

Professionals brengen hun kennis en ervaring in kaart.

Waterbedrijf Waternet stimuleert medewerkers het heft in eigen handen te nemen voor leven lang ontwikkelen. Door professionals de ruimte te bieden en hun inspirerende verhalen te delen, draagt iedereen zijn steentje bij aan duurzame inzetbaarheid in de organisatie.

Waternet en Bureau STERK hebben EVC-trajecten voor medewerkers ontwikkeld. EVC staat voor Erkennen Verworven Competenties en helpt medewerkers bij het in kaart brengen van de kennis en vaardigheden waarover zij al beschikken. Dat gebeurt door het verzamelen van 'bewijzen' op de werkplek, die gebundeld worden in een portfolio. Zo biedt Waternet zijn professionals een podium en laat zien hoe het waarderen van kennis en ervaring zorgt voor groei, ontwikkeling en toekomstperspectief. In samenwerking met het ROC van Amsterdam krijgen medewerkers scholing op maat aangeboden, zodat dit leidt tot een diploma.

Bekijk hier de video. 

Waternet in coronatijd

Waternet staat in nauw contact met de kandidaten en hun leidinggevenden. Het initiatief merkt dat kandidaten, afhankelijk van de sector waarin zij werkzaam zijn, nu extra veel tijd besteden aan het vullen van hun portfolio. Soms worden assessments zelfs naar voren gehaald. Daarnaast bouwt Waternet een deel van de trainingen en producten om naar instructievideo’s voor onderdelen en onderwerpen. Daardoor kunnen trainingen die eerst fysiek plaatsvonden, nu ook online gehouden worden. Ook Zoom wordt hier gedeeltelijk bij gebruikt.

Samenwerkingspartners

Bureau STERK & ROC van Amsterdam

Contact

Waternet | academie@waternet.nl020 6086 100